Waanzinnige beelden op A12 in Aartselaar: man tientallen meter meegesleurd op motorkap

Op de A12 in Aartselaar heeft zich vrijdag een zwaar geval van verkeersagressie voorgedaan. Een vrachtwagenchauffeur werd na een hevige woordenwisseling tientallen meter meegesleurd op de motorkap van een bestelwagen. Een toevallige passant kon het waanzinnige tafereel deels filmen.

jtp

Het incident vond vrijdagmiddag rond 14.30u plaats. De bestuurder van een vrachtwagen en de bestuurder van een bestelwagen kregen het op de A12 in Aartselaar, in de richting van Brussel, met elkaar aan de stok. Vermoedelijk ging er een ongeval aan vooraf, maar dat is op de beelden niet te zien. “De twee bestuurders stoven uit hun wagen om met elkaar op de vuist te gaan”, vertelt een toevallige passant die in de tegenovergestelde richting reed aan onze redactie.

Daarna begint het hallucinante filmpje. De bestuurder van de bestelwagen stapt opnieuw in zijn wagen, maar andere chauffeur verspert hem op het midden van de A12 de weg. Toch duwt de eerste het gaspedaal in. De andere man kan zich nog net vastklampen aan de motorkap en wordt op zijn schoenzolen tientallen meter meegesleurd.

Hoe het incident afloopt, is niet duidelijk. “De wegpolitie werd door een getuige verwittigd en kwam snel ter plaatse”, bevestigt woordvoerder Jana Verdeghem van de federale politie. “Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de getuige werd verhoord. De bestuurder van de bestelwagen kon nog niet geïdentificeerd worden. De omstandigheden van het incident maken deel uit van het verdere onderzoek.” Volgens de politie raakte de andere man lichtgewond, maar hij moest niet naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

MEER OVER Meest gelezen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio