De brand in de Pastoor Berchaensstraat was snel onder controle. 

De brand in de Pastoor Berchaensstraat was snel onder controle. © Kristof Van Rompaey

Woning onbewoonbaar na brand: “Bewoner kon ontkomen, hond in veiligheid gebracht”

Itegem -

Het heeft zondagnamiddag gebrand in een sociale woning in de Pastoor Berchaensstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg). De bewoner kon zichzelf tijdig uit de voeten maken. Nadien haalde de brandweer nog een hond naar buiten. Het huis is sowieso tijdelijk onbewoonbaar. Voor de bewoner wordt onderdak gezocht.

Kristof Van Rompaey, Theo Derkinderen

“De brand is gedetecteerd door een rookmelder”, zegt brandweerofficier Walter Van Rompaey. “De oorsprong bevond zich op de bovenverdieping in een kamer waar een hele CB-installatie stond. We zagen veel rook, maar weinig vlammen. De toestand was snel onder controle en de brand bleef beperkt tot die ene kamer, maar er is wel behoorlijk veel rook- en waterschade aan de volledige woonst. Ook de inboedel is beschadigd.”

Het slachtoffer is een alleenstaande man. Hij raakte niet gewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij kreeg van de hulpdiensten wel even een aluminium deken toegestopt in afwachting van een droge trui. “De man kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Nadien hebben we nog een hond uit de woning gehaald”, zegt Van Rompaey. “Voor de buren is er nooit een gevaar geweest. Voor de bewoner zelf wordt intussen onderdak gezocht.”

De brand trok behoorlijk wat aandacht in de wijk. De oorzaak is mogelijk elektrisch. (kvro, tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio