Yasmine (zwart kleedje) en Julie ernaast met enkele jonge modelletjes.

Yasmine (zwart kleedje) en Julie ernaast met enkele jonge modelletjes. ©  Patrick De Roo

Webwinkel in verwachting van babyboom

Berchem -

Corona wakkerde de ondernemingsgeest aan van twee Antwerpse nichtjes. Julie Ballon en Yasmine Debs vinden dat er te weinig baby- en kinderkleding voor jongens is en starten de webwinkel Étoile de Mer.

Johan Van Baelen

Julie Ballon (30) uit Berchem en haar nichtje Yasmine Debs (29) uit Brasschaat hadden nog geen ervaring in het zakendoen. Maar als zelfstandig schoonheidspecialiste weet Julie wat het is om op eigen benen te staan en Yasmine heeft als polisbeheerder in een verzekeringskantoor dagelijks te maken met zelfstandigen.

“In de lockdown mocht ik niet werken en op bezoek bij Yasmine begon ik te praten over een eigen zaak. Toevallig speelde ook zij met die gedachte”, steekt Julie van wal. “Toen ik opwierp dat het aanbod van baby- en kinderkleding voor jongens wat dunnetjes is, zaten we alweer op hetzelfde spoor. Wij willen in onze webwinkel geen verschil tussen jongens en meisjes.”

“We denken – zeker als we rond ons heen kijken - dat we midden in een babyboom zitten of dat er een zit aan te komen. Mijn gynaecologe bevestigt dat trouwens, dus ook wat dat betreft is dit een goed moment om te starten.”

Breed gamma

“We willen een breed gamma aanbieden, zodat we voor ieders beurs iets in huis hebben.” Naast kleding hebben de nichtjes ook accessoires en speelgoed. “Met accessoires bedoelen we bijvoorbeeld een bandana, dat zijn wat grotere slabbetjes. Of er is een heartbeat comforter, een knuffel die een hartslag nabootst en zachte melodietjes speelt zodat de baby makkelijker inslaapt.”

“Het speelgoed houden we zo duurzaam mogelijk, dus vooral in hout. Met strandspeelgoed als schopjes en rijfjes lukt dat niet, maar die moesten perse in het gamma omdat daar mee de inspiratie ligt voor étoile de mer. Mijn tante bedacht de naam. Hij klinkt fris, speels en doet denken aan zee. Alleszins Yasmine en ik dachten daarbij meteen terug aan onze kindertijd, toen we samen op het strand speelden.”

Beide dames mikken op een levertijd van twee à drie dagen. “We hadden het graag sneller, maar we zijn redelijk geschrokken van wat er allemaal bij de opstart van een zaak komt kijken. En ook dat een verzending heel wat meer is dan een simpele toets indrukken op de computer.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio