©  BELGA

Bolingo geeft ook forfait voor de rest van de Olympische Spelen: “Mijn hart doet zoveel pijn”

Cynthia Bolingo zal forfait geven voor alle competities op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Gisterenavond bleek tijdens de opwarming voor de finale van de Mixed Relay 4x400m, waar ze aan de start zou komen, dat ze onvoldoende hersteld was van een blessure die ze had opgelopen tijdens de voorbereidingsstage in Mito. In samenspraak met de medische staf en haar entourage en na onderzoek deze ochtend, werd er beslist om forfait te geven voor het verdere verloop van de Spelen.

Maarten Delvaux

“Mijn hart doet zoveel pijn, mijn geest is geknakt en mijn lichaam gebroken”, schrijft Bolingo. Ze zegt dat ze “tevergeefs gevochten heeft als een krijger” maar nu geen energie meer heeft. “Ik ben helemaal uitgeput en, misschien, op de rand van een depressie.” Bolingo legt uit hoe ze sinds Mito een race tegen de klok hield, “maar ik kwam er niet als winnaar uit”.

Hoewel ze de Spelen langs de achterdeur moet verlaten, wil ze positief blijven. “Ik weiger deze Spelen te verlaten als iemand die is verwoest door verdriet, bitterheid en wanhoop. Deze Spelen kunnen van mij niet afnemen wat ik allemaal heb opgebouwd.”

Haar coach, Carole Bam, geeft bijkomende toelichting. “Cynthia heeft er alles aan gedaan om klaar te geraken voor de start van de Spelen. Helaas bleek gisteren dat de tijd te kort was om Cynthia nog klaar te stomen voor de Olympische competities. Dit is uiteraard bijzonder jammer. Cynthia zal nu de nodige rust nemen om de blessure te laten herstellen.”

MEER OVER Olympische Spelen Tokio