©  BELGA

Volgende horde richting goud: Red Lions nemen het in halve finale op tegen India

De Red Lions kennen met India hun tegenstander in de halve finale van het olympisch hockeytoernooi in Tokio. Het Aziatische land nam zondag in de vierde en laatste kwartfinale de maat van Groot-Brittannië met 3-1.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De Indiërs hadden halfweg hun schaapjes reeds op het droge met een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust prikten de Britten nog wel een keer tegen, maar verder geraakten ze niet meer. Ze kregen zelfs nog een fatale derde treffer te slikken.

India - België is een heruitgave van de kwartfinale op de Olympische Spelen in Rio in 2016. België trok toen met 3-1 aan het langste eind en zou later beslag leggen op de zilveren medaille. Die prestatie hopen ze nu te overtreffen.

Eerder op zondag plaatsten Duitsland en Australië zich al voor de halve finales. De Duitsers waren met 3-1 te sterk voor uittredend olympisch kampioen Argentinië, terwijl de Australiërs na shoot-outs (3-0) triomfeerden tegen Nederland. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het bord. 

Zowel Duitsland als Australië hebben zo hun revanche beet voor het olympisch toernooi van vijf jaar geleden. Duitsland, de uiteindelijke bronzen medaille, verloor destijds zijn halve finale van Argentinië met 5-2. Australië ging dan weer met zware 4-0 cijfers onderuit tegen Nederland in de kwartfinales.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio