© JAA

Chiro Joke Scindal voltallig op zomerkamp naar Hongarije: geen enkel lid test positief

Wijnegem/Zamárdi -

De Chirogroep Joke Scindal is zaterdagavond voltallig met ruim tachtig kinderen en begeleiders kunnen vertrekken naar Zamárdi in Hongarije voor het vijfjaarlijkse buitenlands bivakkamp. Heel wat ouders en familieleden kwamen de jongens en meisjes geëmotioneerd uitwuiven.

Dat alle kinderen ouder dan twaalf, het leidingstam en het kookteam zonder uitzondering de bus op konden, was enkele dagen voor vertrek nog niet zeker. In deze coronatijden is een jeugdkamp in het buitenland organiseren niet zo evident.


 

 © JAA

Om iedereen de Hongaarse grens over te krijgen met een maximum 72 uur oud COVID-testcertificaat, had de groepsleisinfo zelf het initiatief genomen om alle kinderen kort voor vertrek te laten testen op corona. Een ervaren testteam van het UZA kwam daarvoor donderdagavond naar de lokalen aan de Wommelgemsteeweg. Alle kinderen ondergingen moedig een PCR-test. Dat verliep erg vlot en georganiseerd. Van dan af was het inspanning afwachten op de uitslag.


 

 © JAA

“We hadden gelukkig geen één positief resultaat. Iedereen kon tijdig het noodzakelijk COVID-testcertificaat downloaden. De vreugde is groot dat uiteindelijk niemand in extremis heeft moeten afhaken”, vertelt groepsleidster Britt Bosschaert vanuit het Hongaarse Zamárdi, vlakbij het bekende Balatonmeer. Het is daar dat de Wijnegemse Chirogroep zondagmiddag is aangekomen en hopelijk bij beter weer dan in Vlaanderen tien dagen haar zomerkamp zal beleven.  ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio