Er was geen plaatsje meer vrij in de zomerbar. 

Er was geen plaatsje meer vrij in de zomerbar. © AF

Honderden nieuwsgierigen nemen kijkje achter de schermen van De Kemping

Dessel -

Enkele honderden nieuwsgierigen zakten zaterdag af naar de velden aan de Kleine Boeretang in Dessel om een kijkje te nemen achter de schermen van De Kemping. Aan de boorden van de Witte Nete werden de dorpsgenoten van Tijs Vanneste verblijd met foodtrucks, een zomerbar en kinderanimatie.

Annelies Frederickx

De Kemping is neergestreken in Dessel, de thuisbasis van Tijs Vanneste, het brein achter het gelijknamige tv-programma. Om de lokale verankering nog meer in de verf te zetten, waren alle Desselaars zaterdagmiddag uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen op het kampeerterrein. Die oproep viel niet in dovemansoren. “We zagen de oproep op Facebook en wilden natuurlijk eens een kijkje komen nemen, want we kennen Tijs persoonlijk”, vertellen Rita Baeyens en Louis Belmans.

Rita Baeyens en Louis Belmans 

Rita Baeyens en Louis Belmans © AF

“We wonen op amper 500 meter vandaan en passeren hier dus regelmatig. Dit wilden we dan ook niet missen. Vorig jaar stond De Kemping opgesteld langs het kanaal in Geel. Ook daar reden we vaak langs. Blijkbaar zijn we wel niet de enige nieuwsgierigen, want de belangstelling is groot. Dat is logisch natuurlijk, want het programma kende veel succes. Ook wij waren fan. Het is trouwens ook fijn om te zien dat tal van Desselaars hier helpen als vrijwilliger. Op het echte kampeerterrein zijn we evenwel niet geraakt, maar we komen volgende zaterdag zeker nog eens terug.”

Ook de kinderanimatie viel in de smaak 

Ook de kinderanimatie viel in de smaak © AF

In de zomerbar was zaterdagnamiddag geen zitplaats meer vrij. De organisatoren waren dan ook blij met de hoge opkomst. “De voorbije dagen hadden we nochtans kriebels, want er werd flink wat wind en regen voorspeld”, leggen Harald Hauben van productiehuis De Chinezen en Alexander ‘Lex’ Feyen, de compagnon van Tijs in De Kemping, uit. “Vrijdagavond kregen we al zestig à zeventig man over de vloer, maar nu is er geen plaatsje meer vrij. We hadden eerst 250 zitplaatsen voorzien in en rond onze zomerbar. Dat aantal verhoogden we naar 300, en zelfs dat blijkt niet voldoende.”

Lex Feyen, Sarah Spapen en Harald Hauben

Lex Feyen, Sarah Spapen en Harald Hauben © AF

“Blijkbaar zijn de Desselaars erg geïnteresseerd in De Kemping en in ons verhaal. Daar zijn wij natuurlijk erg blij om. De lokale verankering is namelijk belangrijk in ons project. Alle sympathisanten en vrijwilligers die een handje helpen tijdens onze opendeur komen uit de buurt. We kunnen ook rekenen op steun van het lokaal bestuur en burgemeester Kris Van Dijck, die onze oproep via sociale media verspreidden. Onze eerste zaterdag is zonder twijfel al een succes, maar ook op 7 en 14 augustus stellen we de De Kemping open en mag iedereen een kijkje komen nemen.”

Jelle gaat op de foto met fans 

Jelle gaat op de foto met fans © AF

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio