Het kruispunt in Waarloos (Kontich) werd al aangepakt 

Het kruispunt in Waarloos (Kontich) werd al aangepakt © jw

N1 gedurende twee weken ’s nachts afgesloten

Rumst, Kontich -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 2 augustus ‘s nachts werkzaamheden uit op de N1 in Rumst tot aan De Blauwe Steen in Kontich. Gemotoriseerd verkeer wordt tussen 20u en 6u in beide richtingen omgeleid via de E19 en de N171.

 

Al eerder voerde het agentschap vernieuwingswerken uit aan het kruispunt van de Grote Steenweg met de Michel Geysemansstraat en de Ferdinand Maesstraat in Waarloos (Kontich). Daarbij was het de bedoeling om het kruispunt vooral voor zwakke weggebruikers veiliger in te richten.

Nu de werkzaamheden aan het kruispunt bijna klaar zijn, krijgt het wegdek van de N1 vanaf Walem-brug over de Nete in Rumst tot aan het kruispunt met de Blauwesteenstraat in Kontich, over een afstand van 2,5 kilometer, een nieuwe asfaltlaag.

Deze werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden twee weken duren en worden tussen 20u ’s avonds en 6u ’s morgens uitgevoerd. De eerste week worden de verkeerseilanden in de verharde middenberm van de rijweg verwijderd. De week nadien vinden (ook ’s nachts) asfalteringswerken plaats tussen het kruispunt van de N1 met de Bussestraat (N1c)/Lage Vosbergstraat en het kruispunt met de M.Geysemansstraat/Ferdinand Maesstraat.

Nachtelijke omleiding

Tijdens de periode van de werkzaamheden is op de N1 geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Mechelen en Kontich. Gemotoriseerd verkeer wordt ’s nachts in beide richtingen omgeleid langs de E19 via de op- en afrittencomplexen van Mechelen-Noord en Kontich en langs de N171. Overdag blijft de N1 wel in beide richtingen open. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang.

Het kruispunt van de N1 met Bussestraat (N1c) zal tijdens de asfalteringswerken in de tweede week altijd open blijven in de richting van de E19 en Duffel.  (jw)

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio