Ouders Katrien en Hans met tussen hen Michael en Elisabeth volgens Pauliens prestaties op de voet. 

Ouders Katrien en Hans met tussen hen Michael en Elisabeth volgens Pauliens prestaties op de voet. © jw

Familie Paulien Couckuyt “Gesupporterd alsof ze ons tot in Tokio kon horen”

Aartselaar -

De sportprestaties van Paulien Couckuyt (24), die zich op de Olympische Spelen voor de halve finales in de 400 meter horden heeft geplaatst, worden vanuit haar thuisbasis met argusogen gevolgd. Haar ouders, kennissen en familie zaten zaterdag in de vroege ochtend voor de TV gekluisterd.

De kans bestaat dat late passanten op de A12/Boomsesteenweg zaterdagochtend net na twee uur plots zullen geschrokken zijn van behoorlijk wat tumult. De bron van het geschreeuw was het gezin Couckaert, dat samen met een tiental kennissen en familie voor de tv zaten te supporteren voor Paulien, die op de Olympische Spelen uitkwam in de reeksen van de 400 meter horden.

Papa Hans: “We hebben ons hees geroepen”

Papa Hans: “We hebben ons hees geroepen” © jw

“We hebben ons inderdaad hees geroepen alsof Paulien ons tot daar kon horen”, vertellen ouders Hans (59) en Katrien (58) een dag later met een schorre stem. “Normaal gesproken trachten we er op haar wedstrijden en kampioenschappen altijd bij te zijn. Maar dat mocht en kon nu helaas niet. Maar we hebben onze stem laten horen alsof dat wel het geval was. En daarna hebben we nog tot vijf uur in de ochtend gevierd.”

Volgens Hans was het Pauliens’ droom om de halve finale te bereiken en tegelijkertijd haar gedeeld Belgisch record op de 400 meter horden te verbeteren. “Hoewel ze via loting in de ongunstige buitenbaan moest lopen, heeft ze beide doelen met glans gehaald. En mogelijk kan ze nog sneller.”

Dat beaamt ook zus Elisabeth (31). “Ik heb haar meteen na de wedstrijd aan de lijn gehad en ze zal maandag opnieuw het beste van zichzelf geven. Of het een finaleplaats wordt, is twijfelachtig. Maar niet onmogelijk. Er mogen acht loopsters naar de finale en Paulien heeft voorlopig de negende beste tijd.”

het staat nu al vast dat de familie Couckuyt maandagmiddag om 13.35u, met een nog grotere schare supporters om zich heen, gespannen de wedstrijd zal volgen. “Zelfs al heeft Paulien haar vooropgestelde doelen eigenlijk al gehaald”, zegt broer Michael, die net zoals zus Elisabeth ook sportief maar niet competitief is ingesteld.

Paulien vond al erg jong haar draai op de atletiekpiste

Paulien vond al erg jong haar draai op de atletiekpiste © jw

Die sportieve genen hebben ze van hun ouders meegekregen. Mama Katrien is kinesitherapeut en sport nog regelmatig. “Toen ik op mijn vijftigste op wedstrijden van Paulien in Gent aanwezig was, schreef ik me in voor een masterswedstrijd op de 200 meter. Ik won niet alleen, maar haalde ook een Belgisch record.”

West-Vlaamse roots

Vader Hans, een in maag- lever- en darmziekten gespecialiseerde arts in AZ Rivierenland campus Rumst, vertelt dat hij eerst loper en nadien atleet was in Kortrijk. Vermits moeder Katrien ook afkomstig is van Kortrijk, kan Paulien duidelijk bogen op West-Vlaamse roots. “En daar zijn we trots op” zeggen beide ouders in koor. “Vanwege onze studies in Leuven zijn we eerst daar gaan wonen. Later verhuisden we eerst naar Reet (Rumst) om uiteindelijk in een eigen woning in Aartselaar terecht te komen. Katrien heeft hier haar eigen praktijk, terwijl de Reetse kliniek vlakbij ligt.”

Paulien staat links bij haar vriendinnetjes in Aartselaar

Paulien staat links bij haar vriendinnetjes in Aartselaar © jw

Maar daar zullen ze deze week Hans niet zien. “Neen want we hebben hier allemaal een week verlof genomen om de wedstrijden op de Spelen te kunnen volgen. Maandag komen ze hier zelfs vanuit Kortrijk mee supporteren. Hopelijk volgt ook nog de finale. De kans is trouwens groot dat Paulien donderdagmiddag met de Belgian Cheetahs ook deelneemt aan de viermaal 400 meter aflossing. En ook daar zit zaterdagnamiddag mogelijk een finaleplaats in.”

Jef Wijckmans  

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio