Gert en Jurriën in het sfeervol ingerichte interieur van Haarbazaar Deluxe. 

Gert en Jurriën in het sfeervol ingerichte interieur van Haarbazaar Deluxe. © ram

Haarbazaar Deluxe creëert huiskamergevoel op nieuwe locatie: “Klanten mogen eigen lp’s meebrengen”

Hoogstraten, Merksplas -

In een statig pand op de Vrijheid in Hoogstraten opent dinsdag de nieuwe zaak van Haarbazaar Deluxe. Kappers Gert Rombouts en Jurriën Daems knippen haren in een decor dat de sfeer van de jaren vijftig uitstraalt. Bezoekers kunnen ook binnenstappen om gewoon iets te drinken.

Ronny van den Ackerveken

Gert Rombouts (44) startte vijftien jaar geleden met Haarbazaar in Minderhout (Hoogstraten). Daar kwam enkele jaren geleden een retro kapsalon bij in de herenkledingwinkel van Bruurs in Hoogstraten. “De mannenafdeling van Bruurs komt terug in de winkel voor dames aan de overkant van de Vrijheid”, vertelt Gert Rombouts. “Ik ben de zaakvoerders zeer dankbaar voor de kans die ze me de voorbije jaren hebben gegeven. Dit pand op de Vrijheid kwam vrij en ik zag er mogelijkheden voor Haarbazaar Deluxe. Voordien was hier een chocoladewinkel, we hebben met hulp van familieleden en vrienden veel verbouwd om tot het gewenste resultaat te komen.”

Aan de muur hangen onder andere een koersfiets, oude reclameborden en een spaarkas. Tegenover de toegangsdeur staat een kast vol met vinylplaten. “Klanten kunnen tijdens hun knipbeurt kiezen welke lp gedraaid wordt. Ze mogen zelfs een eigen plaat meebrengen. We willen met Haarbazaar Deluxe een huiskamergevoel geven. Vooraan is de living, in het midden de werkruimte en achteraan het café. De kappersstoelen uit de jaren vijftig staan niet naar de spiegel gericht, maar naar de tafel om zo interactie te creëren. De bedoeling is dat mensen hier ook kunnen binnenstappen om iets te drinken”, legt Gert uit.

Carrièreswitch

Jurriën Daems (36) gaat Gert assisteren bij het knippen en scheren. “Ik was zelfstandig schilder, maar heb enkele jaren geleden een carrièreswitch gemaakt. Na mijn kappersopleiding begon ik bij mij thuis in Merksplas te knippen. Ik kende Gert niet, maar was aangenaam verrast toen hij me vroeg om mee in Haarbazaar Deluxe te stappen. Het plan is dat vooral ik de kar ga trekken. Bij de verbouwingen heb ik behang- en schilderwerken gedaan.”

Het kappersduo gelooft in het succes van Haarbazaar Deluxe. “Er is in Hoogstraten een plaats voor een kapperszaak in deze stijl”, vertelt Gert. “Bovendien besteden mannen tegenwoordig meer aandacht aan hun uiterlijk. De tijd is voorbij dat mannen hun haren snel geknipt werden tussen twee kleurspoelingen bij vrouwen. De etalage met zicht op de Vrijheid stellen we ter beschikking van Ibi Szabo van het ambachtelijk lederatelier Iep Deszign. Daar kan ze haar creaties nog meer in de kijker zetten.”

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio