© ATV

Roeien, fietsen en muurklimmen op parking van Delhaize

Boechout -

De Parking Cup van Delhaize en Decathlon hield zondag halt in Boechout. Op de parking van het grootwarenhuis werden geïnteresseerden aan de hand van vijf sporten uitgedaagd.

Filip Spoelders

Met de Olympische Spelen in Tokio nog volop aan de gang, willen Delhaize en Decathlon zoveel mogelijk personen van alle leeftijden aan het sporten zetten, met het oog op een gezonder leven. Met hun Parking Cup houden ze halt op vijf locaties in België. Deelnemen blijft natuurlijk belangrijker dan winnen, maar vijf winnaars mogen zich opmaken om samen met de Belgische atleten Kevin Borlée, Hanne Claes, Jaouad Achab en Joachim Gérard te genieten van de kookkunsten van Loïc Van Impe.

De sportdisciplines die op het menu staan, zijn muurklimmen, golfen, wielrennen, roeien en rolstoelbasketbal. Cleo Dockx uit Brecht waagde zich aan het rolstoelbasket. “Ik ben zelf personal trainer en ga hier alle onderdelen zeker uitproberen. Rolstoelbasketbal is écht wel moeilijk. De kracht moet duidelijk vanuit de armen komen. Het roeien was ook heel leuk om te doen.”

Cleo waagt zich aan het rolstoelbasketbal.

Cleo waagt zich aan het rolstoelbasketbal. © Filip Spoelders

Wout Verhoeven kwam vanuit Antwerpen naar Boechout om zichzelf te testen. “Ik vind dit, zeker tijdens de Olympische Spelen, een mooi initiatief. En het is geschikt voor alle leeftijden. Ik ben vroeger sprinter geweest dus de korte inspanning op de fiets lag me zeker. Ook het muurklimmen ging heel vlot. Klimmen is trouwens een sport die in Tokio voor de eerste maal op het programma staat. Het is goed dat ze ook bij ons in de kijker wordt gezet tijdens dit evenement. Alleen het golfen was minder. Daarvoor moet je toch bepaalde technieken onder de knie hebben.”

De volgende stop van de Parking Cup is op 8 augustus aan Delhaize Watersport in Gent.

Een minuut alles geven op de fiets.

Een minuut alles geven op de fiets. © Filip Spoelders

Het sportdorp van één dag.

Het sportdorp van één dag. © Filip Spoelders