© Weert de Gekste

Gigantisch methlab ontmanteld bij Belgische grens

De Nederlandse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het grootste professionele crystalmethlab ooit in het land gevonden. Het gigantische lab stond in het Nederlandse Nederweert, niet ver van de grens met ons land, in Nederlands Limburg. Er kon meer dan 100 kilogram per dag geproduceerd worden. Een 62-jarige Pool is gearresteerd, meer aanhoudingen zijn mogelijk op komst.

Bron: de telegraaf

De LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, een dienst van de Landelijke Eenheid die wordt ingezet bij ontmantelingen) is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Ze onderzochten de aanwezige spullen en inventariseerden wat er precies aanwezig was, zoals grondstoffen en eindproducten. Uit een ruimte met twee vrieskisten haalden medewerkers vrijdag vaten vol eindproduct. De bakken vol kristallen werden op de binnenplaats van de voormalige fruitkwekerij uitgestald.

Volgens de LFO kon er meer dan 100 kilo crystal meth per dag worden gemaakt in het lab. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. De straatwaarde is hier nog een veelvoud van.

 

 ©  EPA-EFE

Pool opgepakt

De politie kwam de plek op het spoor door informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie ter plaatse arriveerde, vonden ze het omvangrijke lab in twee met elkaar in verbinding staande loodsen. In een bijbehorende woning was een Pool aanwezig, hij is gearresteerd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De woning met loodsen liggen in het buitengebied, waardoor er volgens de politie geen gevaar is geweest voor omwonenden.

 

 ©  EPA-EFE