De Davidsvest. 

De Davidsvest. © Chris Van Rompaey

Stadsvesten weken dicht voor heraanleg wandelpaden

Lier -

Op maandag 2 augustus begint de heraanleg van de groene stadsvesten rond het stadscentrum van Lier. Ze zijn daardoor gedurende enkele weken afgesloten.

De stad laat de oude dolomietverharding van de vesten vervangen. Er komt een halfverharding in dolomiet in twee lagen: een comfortabel wegdek voor wandelaars, joggers en fietsers.

De werken beginnen op maandag 2 augustus om 9u op de Bergmannvest (naast Anton Bergmannlaan) en Davidsvest (naast Baron Opsomerlaan). Die zijn dan tot en met maandagochtend 16 augustus afgesloten. Omleiding voor fietsers en voetgangers via Anton Bergmannlaan en Baron Opsomerlaan.

De Begijnenvest (naast Kanunnik Davidlaan, tussen Mechelsestraat en Begijnhofstraat) komt vanaf maandag 16 augustus aan bod. Deze vest is dan tot en met dinsdagavond 24 augustus afgesloten. Omleiding voor fietsers richting Molbrug: Mechelsestraat, jaagpad naast Sluislaan en stadsvest langs de volkstuintjes. Omleiding voor fietsers richting Mechelsepoort: via Kanunnik Davidlaan.

Tot slot volgt vanaf woensdag 25 augustus om 9u de Begijnenvest (tussen Begijnhofstraat en de sportvelden). Die is dan tot en met dinsdagavond 31 augustus afgesloten. Komende vanuit de richting Mechelsepoort blijft de doorsteek op de vest naar Begijnhofstraat open. Richting Mechelsepoort is er een fietsomleiding via Kalkovenstraat en Begijnhofstraat. Voetgangers worden omgeleid via Wezenstraat en Begijnhofstraat.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio