Kruiswegkermis wordt georganiseerd in het weekend van 29 augustus. 

Kruiswegkermis wordt georganiseerd in het weekend van 29 augustus. © Neel Vermeiren

Groen licht voor evenementen in augustus

Wuustwezel -

Op basis van de huidige coronamaatregelen kan het gemeentebestuur toelating geven voor de organisatie van enkele belangrijke evenementen in augustus.

Enkele organisaties, zoals de Duatlon in Loenhout en een wielerwedstrijd, mochten al plaatsvinden in juli. De huidige maatregelen openen nu ook de deur voor belangrijke evenementen in augustus. De Proloogsebaan wordt georganiseerd op 26 augustus. Het is ‘de strafste tijdrit der kermiskoersen’ in de Witgoorse Baan, 5,6 km lang. Er is ook een wedstrijd voor de kinderen. Daarnaast is de Proloogsebaan ook een leuke feest- en koersavond voor jong en oud. Op 14 augustus wordt de Sterke Peer Triatlon georganiseerd, met ditmaal voor de eerste keer de organisatie van het Belgisch kampioenschap Jeugdtriatlon. Daarnaast zijn er ook de Wardjes Kidsrun, de trio triatlon en de 1/8 sprinttriatlon.

22 en 29 augustus vinden Wezel- en Kruiswegkermis plaats. Ook voor de volksspelen, die bij de kermis horen, is het licht op groen gezet. Die moeten wel georganiseerd worden met de maatregelen die op dat ogenblik gelden voor de horeca. De ATV-vertelling is gepland voor 23 augustus in het gemeentepark. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio