Danny Jacobs heeft in zijn toonzaal een honderdtal fietsen staan. 

Danny Jacobs heeft in zijn toonzaal een honderdtal fietsen staan. © givl

Dansschool omgetoverd in moderne fietswinkel

Nijlen -

Het lokaal van dansschool Walkiers in de Fortstraat onderging een serieuze make-over. Fietsenmaker Danny Jacobs heeft het pand nu veranderd in een grote fietsenwinkel, waar meer dan honderd fietsen uitgestald staan.

Gino Van Looy

“Dertien jaar geleden begon ik fietsen te repareren in mijn garage”, begint Danny zijn verhaal. “Maar de zaken begonnen steeds beter te gaan en na een tijdje werd het te klein. Bovendien stonden de mensen ook altijd in de tuin te wachten, ideaal was dat niet. Ik was dus op zoek naar een groot pand in de buurt dat ik kon huren, maar dat viel niet mee. Toevallig wees iemand ons erop dat de dansschool te huur stond, op amper honderd meter van onze deur. Beter kon niet natuurlijk.”

Danny maakte van de dansschool een moderne fietswinkel. “De winkel heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter en ik verkoop alles. Kinderfietsen, stadsfietsen, mountainbikes, koersfietsen en uiteraard elektrische fietsen. Ik heb ook overeenkomsten met bijna alle grote leasemaatschappijen en verkoop een tiental merken. Het fietsen zit de laatste jaren serieus in de lift. Logisch ook. Als je van hier naar Lier wilt rijden, ben je door het drukke verkeer sneller met de fiets dan de auto. Ik heb ook nog een winkel in Hove en dat is ook een succes. Eerst deed ik daar alleen in de namiddag open, maar ik ben daar nu ook ’s ochtends open omdat het anders te druk werd.”

Voorraad

Jacobs zet vooral in op persoonlijke service. “Ik ben altijd in de zaak, mijn werkplaats sluit aan bij de toonzaal. Daarin staan meer dan honderd fietsen, maar ik heb een voorraad van driehonderd fietsen. Als je hier een fiets bestelt, heb je die altijd binnen de week. Ik zie ook dat meer en meer jongeren kiezen voor een elektrische fiets, daar spelen we ook op in. Vroeger kocht een zestienjarige een bromfiets, nu is dat meer een meer een e-bike. Op zo’n zaken moet je als fietsenmaker natuurlijk inspelen.” (givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio