©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot sleept punt uit de brand na straffe comeback in Gent

De nul is van het bord voor Beerschot en Peter Maes. Tarik Tissoudali leek zijn ex-club met een nul op zes op te zadelen, maar de Mannekes toonden zich weerbaar en haalden een dubbele achterstand op: 2-2. Abdoulie Sanyang en Marius Noubissi zorgden voor het eerste paars-witte punt van het seizoen.

Kersten Steurbaut

Stem hier op jouw Man van de Match na AA Gent - Beerschot

Peter Maes bracht voor zijn tweede opdracht als Kielse coach drie nieuwe namen aan de aftrap. Op het middenveld keerde Coulibaly terug uit blessure, Sanyang en Eleke kwamen de voorlinie versterken.

De inbreng van Sanyang zorgde wel voor wat extra creativiteit en offensieve impulsen, maar de acties van de Gambiaan strandden voor rust keer op keer voor de zone van de waarheid. Op weg naar doel gezet na een subliem hakje van Holzhauser kreeg Bamba de beste kans van het openingskwartier, hij twijfelde te lang en zag finaal zijn schot afgeblokt.

Pompen of verzuipen

AA Gent was in spaarmodus aan de wedstrijd begonnen. Pas halfweg de eerste helft sloeg de motor van de Buffalo’s aan. De Deen Hjulsager kroop achter het stuur van de Gentse bolide en was vaak ongrijpbaar voor de paars-witte defensie. Hij lag ook aan de basis van de openingsgoal: na een inworp kapte de Deen Dom uit om de infiltrerende Castro-Montes - uit het oog verloren door De Smet - zijn eerste van het seizoen voor te schotelen. Dat ging net iets te makkelijk.

De thuisploeg nam de wedstrijd helemaal in handen, Beerschot kreunde onder de Gentse druk. Tissoudali mikte zijn kopbal op de paal, een schot van De Sart belandde op de rug van Frans en Hjulsager besloot na een vlotte Gentse combinatie naast. Net voor rust was Castro-Montes nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar Vanhamel beperkte de schade met een beenveeg.

 

 ©  BELGA

Tissoudali viert ingetogen

Maes hield na de rust de onzichtbare Eleke in de kleedkamer voor Krekovic, maar nog voor de Kroaat een bal had aangeraakt, verdubbelde AA Gent de score. Tissoudali kreeg dan toch zijn doelpunt tegen zijn ex-club: twee keer Frans uitkappen en dan het leer subtiel in de verste hoek voorbij Vanhamel duwen.

Het Gentse publiek ging op de banken staan, de Nederlandse Marokkaan vierde zijn doelpunt op een ingetogen manier. Dat maakte het voor Beerschot niet minder pijnlijk. De goal van de voormalige Kielse smaakmaker legde in één actie de pijnpunten bloot: defensief blijft Beerschot kwetsbaar, offensief mist het de creatieve toetsen en efficiëntie van Tissoudali.

Sanyang brengt terug vuur

Beerschot toonde zich echter weerbaar. De reactie van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Alsof de actie van Tissoudali voor een stroomstoot had gezorgd. Bolat hield met een voetreflex Suzuki van de aansluitingstreffer. Holzhauser en Coulibaly probeerden het met een laag afstandsschot, maar konden de oud-Antwerpspeler niet verrassen.

Sanyang pookte het Antwerpse vuurtje nog wat verder aan. De efficiëntie die de acties van de Gambiaan tot nu toe misten, kwam er nu plots wel uit: naar binnen knijpen en met een droge knal in de verste hoek Bolat het nakijken geven. Hij heeft er 22 matchen op moeten wachten, maar wat een heerlijke goal om zijn rekening te openen. Nog geen vijf minuten later was de achterstand helemaal uitgewist. Holzhauser zette de net ingevallen Noubissi alleen voor doel, de Kameroener prikte de gelijkmaker door de benen van Bolat.

Geen slotoffensief

Hein Vanhaezebrouck reageerde met vier wissels en het Gentse publiek probeerde zijn troepen nog naar voren te jagen, maar een slotoffensief van de thuisploeg zat er niet meer in. Na een knappe remonte haalden de Mannekes zonder al te veel problemen het eerste punt van het seizoen binnen.

 

 ©  BELGA

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws