© BFM

Felle brand bij Biocartis: “Tiental medewerkers bracht zichzelf in veiligheid”

Mechelen -

Bij het bedrijf Biocartis in Mechelen-Noord brak vrijdagavond rond 22.30u brand uit in de verpakkingsafdeling. Een tiental medewerkers kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De schade aan het getroffen gedeelte van het pand is groot.

Kristof Van Rompaey, Theo Derkinderen
De brand woedde in alle hevigheid, maar was wel behoorlijk snel onder controle. 

De brand woedde in alle hevigheid, maar was wel behoorlijk snel onder controle. ©  BFM

De hulpdiensten zakten vrijdagavond massaal af naar het bedrijf in de Generaal de Wittelaan in Mechelen-Noord. De brand woedde in een ruimte waar allerlei verpakkingsmateriaal lag. De vuurzee ging hand in hand met behoorlijk veel rook.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al in alle hevigheid door het dak. “We bestreden de brand meteen langs drie kanten”, zegt kapitein Michel Michiels van brandweerzone Rivierenland. “De productiehallen en de kantoren beleven daardoor gevrijwaard. Een drietal posten leverde materiaal tijdens de interventie. ”

“Op het ogenblik van de feiten was er nog een tiental werknemers aanwezig”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van politie Mechelen-Willebroek. “Zij konden zichzelf tijdig uit de voeten maken. Er vielen geen gewonden.”

De brand was rond 23.30u onder controle, maar de brandweer had nog een behoorlijke klus aan het nablussen. Onder politiebegeleiding ging er ’s nachts nog een kraan van de stad Mechelen ter plaatse. Die haalde de wandbekleding van het getroffen pand weg om er zeker van te zijn dat het vuur volledig gedoofd was.

Brandweerlui hadden de handen behoorlijk vol met nablussen

Brandweerlui hadden de handen behoorlijk vol met nablussen © BFM

“Omdat er geen bewoning is in de onmiddellijke omgeving van het bedrijf en omdat de rook door de behoorlijk felle wind goed kon wegtrekken, veroorzaakte de rookontwikkeling niet meteen problemen”, geeft Van de Sande nog mee. De schade aan het getroffen gedeelte van het pand is hoe dan ook groot. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht. (kvro, tdk)

De hulpdiensten waren massaal aanwezig in de Generaal de Wittelaan.

De hulpdiensten waren massaal aanwezig in de Generaal de Wittelaan. © BFM

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio