Reinout Moonen en Annick Milis van domein Walterus uit Poederlee lanceren een eigen rum. 

Reinout Moonen en Annick Milis van domein Walterus uit Poederlee lanceren een eigen rum. © Jan Van der Perre

Domein Walterus lanceert nu ook eigen rum

Poederlee -

Wijnproducent Walterus uit Poederlee (Lille) lanceert naast allerlei wijnen en gins nu ook enkele soorten rum. “We zijn zeer trots op onze nieuwe producten”, zegt Annick Milis van Walterus.

De stokerij van het domein Walterus pakt uit met eigen rum van het EMS-label. Eerder lieten zaakvoerders Reinout Moonen en Annick Milis al verscheidende soorten wijn en gin op het grote publiek los. Ze maakten voor private labels al andere soorten dranken.

“Nu was het tijd om ons EMS-label uit te breiden met een witte rum en een flavoured rum. We konden onze atypische manier van denken behouden en onze eigenheid in ons product leggen”, legt Annick Milis uit. “We zijn zeer trots op onze nieuwe dranken. De smaak en de geur zijn subliem. Voor de flavoured rum hebben we samensmeltende tonen van de kweepeer gebruikt. Om de drank helemaal af te maken, hebben we er een toets van sinaasappel ingelegd. De soorten eik die we selecteerden, geven deze rum een gerookt karakter met kruidige maar toch zachte afdronk. De witte rum heeft een wat zoeter smaakpatroon met tonen van banaan, abrikoos, vanille.”

Walterus schonk ook veel aandacht aan het uitzicht van de flessen rum. “De ontwerpen zijn van onze eigen hand. We ontwierpen met de flavoured rum zelfs een eigen cocktail, een naughty demon”, aldus Annick Milis. “Aan elke fles hangt een uniek verhaal. Zo zitten er steeds verwijzingen in naar de bezielers van domein Walterus.” De naam Walterus is een verwijzing naar Walterus de Puderla, de eerste Heer van Poederlee uit 1209. bvdl

De EMS-flavoured rum. 

De EMS-flavoured rum. © RR

De EMS-white rum. 

De EMS-white rum. © RR

www.domeinwalterus.be

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio