Murphy Munro brengt zomerse 80’s vibes met Here Witchu. 

Murphy Munro brengt zomerse 80’s vibes met Here Witchu. © RR

Murphy Munro brengt zomersingle uit terwijl buitenland singer-songwriter ontdekt

Broechem, Antwerpen -

Nick Martinet uit Broechem begint in september aan zijn zeventiende jaar als leraar aan het Antwerpse PIVA. Maar eerst brengt hij als singer-songwriter Murphy Munro zijn nieuwste single uit.

Filip Spoelders

Here Witchu is de titel van het nieuwe nummer. Voor deze single ruilde de muzikale leerkracht zijn akoestische gitaar voor de hippe klanken van de 80’s. “Deze song is er eentje die meedrijft op de golven van de momenteel zeer populaire 80’s. Het combineert klanken uit die tijd met een hedendaagse pop- en dancesound. Voor mezelf is het niet meteen zo’n gekke switch. In het verleden heb ik reeds verschillende stijlen gecombineerd. Ik ben een muzikale veelvraat die z’n grenzen probeert op te zoeken en ze graag verlegt. Vroeger speelde ik als muzikant in bands die hardcore-metal, over soul en disco tot jazz brachten”, vertelt Nick.

De hoes van Here Witchu.

De hoes van Here Witchu. © RR

Op het gebied van zang trad hij naar eigen zeggen uit zijn comfortzone. “Qua zang is dit nummer het meest uitdagende dat ik in de studio heb gezongen. Ook dat zorgt ervoor dat ik in samenspraak met producer Manic Youth voor dit nummer heb gekozen als zomersingle. Het is er één dat me volledig uit mijn comfortzone trok. Een song aankunnen die kan meedraaien in de hedendaagse hitlijsten was een stevige maar fijne uitdaging.”

Muzikale boost

Ondanks dat live optredens lang niet konden doorgaan, zat Nick niet stil tijdens de coronaperiode. “Tijdens corona lag het live optreden volledig plat. Het studiowerk kon echter in bepaalde maten vanaf een moment wel doorgaan. Ik had mezelf thuis volledig kunnen voorbereiden. Tegenwoordig is online zoveel mogelijk dat ik samen met de producer van op afstand aan heel wat nummers kon sleutelen. Het resultaat is dat er de komende drie maanden een release klaar staat. Het zijn allemaal nummers waarin ik een aandeel heb in de zang, de productie of de songwriting. Op dat vlak heeft corona me een muzikale boost gegeven.”

Buitenlandse luisteraars

Ondertussen ontdekken meer mensen het werk van Murphy Munro. “Het is duidelijk dat steeds meer mensen van buiten onze Belgische grenzen me beginnen te beluisteren op streamingdiensten. Daarom neem ik een volgende stap. De be –domein van mijn website verandert in .com. Voortaan kan iedereen surfen naar www.murphymunro.com.”

Buitenlandse luisteraars ontdekken Murphy Munro.

Buitenlandse luisteraars ontdekken Murphy Munro. © RR

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio