© rtv

Nederlander Eenkhoorn troeft Belgen Lampaert en Rickaert af in Heistse Pijl

De Nederlander Pascale Eenkhoorn (Jumbo-Visma) heeft de Heylen Vastgoed Heistse Pijl (1.1) op zijn naam geschreven. In een spurt met drie bleef hij Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) en Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) voor. De top vijf werd vervolledigd door Bert Van Lerberghe en Jens Debusschere.

De Nederlander Fabio Jakobsen kon niet meedingen naar de zege. De renner van Deceuninck-Quick Step kwam ten val. In de voorbije Ronde van Wallonië behaalde hij twee zeges, de eerste na zijn zware valpartij in augustus vorig jaar in de Ronde van Polen.

Oscar Riesebeek, Erik Lunder, Valentin Tabellion, Sean Flynn en Thomas Mein zorgden voor de vroege vlucht van de dag. Bij het ingaan van de eerste van zes plaatselijke ronden, van elk 15,4 kilometer met daarin telkens de beklimming van de Heistse Berg, trokken Alex Colman, Florian Sénéchal, Tom Devriendt, Guillaume Van Keirsbulck, Pascal Eenkhoorn, Jens Debusschere, Tord Gudmestad, Jacob Scott en Rory Towsend in de tegenaanval.

Met nog 62 kilometer voor de boeg zette Thomas Mein zich recht bij de leiders, hij werd snel opgeraapt door de achtervolgende groep. Die dikte wat verderop aan tot zowat 30 renners. Met nog drie ronden voor het einde kreeg ook Valentin Tabellion het knap lastig voorin. De omvangrijke groep achtervolgers was genaderd tot 25 seconden.

Het peloton moest dan al 1:50 goed maken. Enkel Oscar Riesebeek en Sean Flynn bleven nog tegenspartelen en geloven in hun kansen. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde reden zij nog een handvol seconden voor de omvangrijke achtervolgende groep uit, wat later werden ze gegrepen.

Met nog 29 kilometer te rijden, versnelde Yves Lampaert. Dylan Groenewegen volgde in een derde groep op anderhalve minuut, Fabio Jakobsen was al uit de wedstrijd verdwenen. Lampaert kreeg vrij vlug versterking met de aanwezigheid van Jonas Rickaert en Pascal Eenkhoorn.

Achter dit drietal sloegen Bert Van Lerberghe, Boy van Poppel, Oscar Riesebeek, Jens Debusschere, Matthew Bostcok en Rory Townsend de handen in elkaar. Hun actie kwam echter te laat, want de winnaar kwam uit het drietal vooraan. Pascal Eenkhoorn begon de sprint van ver op kop en kwam niet meer in de problemen.

Vorig jaar ging de zege in de Heistse Pijl naar Sasha Weemaes. Hij haalde het toen in de sprint van Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK: Start Heistse Pijl is publiekstrekker in Vosselaar

MEER OVER