De tweede test bij Chiro Berg bracht nog acht positieve gevallen aan het licht. 

De tweede test bij Chiro Berg bracht nog acht positieve gevallen aan het licht. © robin utrecht

Tweede test na chirokamp: aantal besmettingen loopt op tot 57

Meerhout, Kempen -

In totaal 57 leden en leiders van Chiro Berg in Meerhout hebben een besmetting met Covid-19 opgelopen. Dat blijkt uit het resultaat van de tweede test op vrijdag. Daardoor loopt de teller met acht op.

Chiro Berg moest een dikke week geleden vroegtijdig het zomerkamp in Retie opbreken nadat verschillende leden positief op corona hadden getest. Uit een uitvoerige eerste test bleek dat uiteindelijk 49 personen besmet bleken te zijn. Vrijdag ondergingen 130 leden en leiding een tweede test. “Daaruit blijkt dat het totale aantal besmettingen oploopt tot 57”, vertelt de Meerhoutse burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout) zaterdagmiddag. “Het zijn er gelukkig niet nog meer geworden dan dat. Maar bij enkele personen blijkt de test niet gelukt te zijn. Zij moeten die nu laten overdoen.”

Niet alleen in Meerhout liep het besmettingscijfer de voorbije week sterk op, dat was ook het geval in Dessel (31 besmettingen, een vervijfvoudiging tegenover de week voordien), Grobbendonk (veertien besmettingen, een verviervoudiging) en Turnhout (41 besmettingen, bijna een verdubbeling). In vijftien Kempense gemeentes was er daarentegen een daling of status-quo in vergelijking met de voorgaande week. ho

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio