©  AFP

“Vervloekte” Novak Djokovic grijpt overal naast in Tokio

Novak Djokovic heeft bij de Olympische Spelen naast de bronzen medaille gegrepen. Na zijn teleurstellende uitschakeling in de halve finales door de Duitser Alexander Zverev moest de nummer één van de wereld ook in de kleine finale buigen voor de als zesde geplaatste Pablo Carreño Busta. De Spanjaard won de partij met 6-4 6-7 (6) 6-3. Even later gaf hij samen met Nina Stojanovic forfait voor de strijd om het brons in het gemengd dubbel

Maarten Delvaux

Djokovic had in Japan zijn zinnen gezet op zogenoemde ’golden grand slam’, winst van alle grandslamtoernooien en olympisch goud in hetzelfde jaar. De Serviër begon in de halve finales sterk tegen Zverev, maar na de winst in de eerste set met 6-1 moest hij de winst toch aan de Duitser laten.

De Serviër was zichtbaar nog niet hersteld van deze teleurstelling in de partij met Carreño Busta. Hij verloor de eerste set. In het tweede bedrijf sleepte hij er nog wel een tiebreak uit, die hij ondanks een wedstrijdpunt voor de Spanjaard won. Maar in de beslissende set kwam hij tot zijn grote frustratie met 3-0 achter en sloeg zijn racket kapot tegen het net. Djokovic kon zijn achterstand niet meer goed maken en verloor de derde set met 6-3.

Djokovic lijkt last te hebben van een olympische vloek. In 2008, 2012 en 2016 greep de toptennisser, twintigvoudig grandslamwinnaar, ook al naast eremetaal.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

MEER OVER Olympische Spelen Tokio