De werkzaamheden starten na de zomervakantie. 

De werkzaamheden starten na de zomervakantie. © RR

Fiberklaar start in september met aanleg glasvezels

Geel -

Aangezien 20% van de Gelenaars in het stadscentrum intekenden op het aanbod van Fiberklaar start het nutsbedrijf in september met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Dat moet supersnel internet garanderen.

Fiberklaar lanceerde twee maanden geleden in Geel als een van de eerste steden in ons land een campagne om een netwerk van glasvezelkabels aan te leggen. Het bedrijf bestaat in feite zelf nog maar een paar maanden en is in handen van Proximus en het Zweedse EQT. De firma stelde voorop dat het Geelse netwerk er komt als minstens 20% van de gezinnen binnen de ringlaan intekent. Die grens is intussen gerond, zodat in september de spade in de grond kan. ho

“De inwoners van de betrokken straten krijgen binnenkort een brief waarin Fiberklaar aankondigt dat de aannemer langskomt om te zien hoe de woningen het beste aangesloten kunnen worden op het fibernetwerk”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Voor bewoners die zich tijdens die onderzoeksfase laten aansluiten op het glasvezelnetwerk is de installatie gratis. Er is daarbij geen abonnementsverplichting. Zo willen de stad en Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken zouden moeten gebeuren als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio