Lara de Liedekerke tijdens de dressuurproef van de eventing. 

Lara de Liedekerke tijdens de dressuurproef van de eventing. ©  AFP

Eventingamazone Lara de Liedekerke geeft op vanwege lichte blessure bij haar paard

Lara de Liedekerke geeft forfait voor het vervolg van de eventingcompetitie in de ruitersport op de Olympische Spelen van Tokio. Bij haar paard Alpaga d’Arville werd immers een lichte blessure vastgesteld, zo maakten de Ruitersportfederatie Equibel en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité BOIC zaterdag bekend in een gezamenlijke mededeling.

Bron: BELGA

Na het afwerken van de dressuurcompetitie stond de amazone op de 48e plaats. De cross-country van zondag en de jumping van maandag moet ze aan zich laten voorbijgaan. “In het Team Belgium-eventingkamp is deze morgen de moeilijke, maar enige juiste beslissing genomen om het paard Alpaga d’Arville van amazone Lara de Liedekerke terug te trekken uit de wedstrijd”, klinkt het in de mededeling.

Horse welfare niet in gevaar brengen

“Tijdens de dressuurtest van gisterenavond voelde Lara het paard niet aan de volle 100%, alhoewel hij goed was aangekomen na de reis en de afgelopen dagen in topvorm was. Na onderzoek werd een lichte blessure vastgesteld en aangezien horse welfare op de eerste plaats komt, werd na overleg van Lara en het voltallige team beslist om het paard terug te trekken. Dit betekent ook het einde van de competitie voor Lara op deze Olympische Spelen.”

MEER OVER Olympische Spelen Tokio