Op tuning-meeting verzamelen liefhebbers van speciaal aangepaste auto’s (archiefbeeld). 

Op tuning-meeting verzamelen liefhebbers van speciaal aangepaste auto’s (archiefbeeld). © BELGAIMAGE

Politie legt opnieuw illegale tuning-meeting stil

Olen -

De politie van de zone Neteland heeft vrijdagavond om 21.30u een illegale meeting van tientallen getunede auto’s stilgelegd. Die vond plaats op de parking van sportwinkel Decathlon in het Shopping Park Olen.

Tot de ontmoeting van autoliefhebbers was via sociale media opgeroepen. Vanaf 19u verzamelden zich al enkele tientallen voertuigen op de lege parking van Decathlon in Olen. Toen de politie er om 21.30u arriveerde, waren er meer dan vijftig gepimpte en getunede auto’s aanwezig. De agenten deelden in totaal 58 processen-verbaal uit. Het gaat om gemeentelijke administratieve sancties of zogenaamde gas-boetes, die maximaal 350 euro bedragen. ho

“De aanleiding voor de gas-PV’s is dat de aanwezigen deelnamen aan een illegaal evenement”, zegt commissaris Dirk Janssens van politie Neteland. “Er was via sociale media toe opgeroepen, maar de activiteit was niet aangevraagd en er was dus geen toestemming voor gegeven. Zeker niet op het openbaar domein, waaronder deze parking vanwege de publieke toegankelijkheid ook valt. Daarnaast staat in ons gas-reglement dat we de aanwezigheid op een illegaal evenement ook beteugeld kan worden.”

De politie gaf de bestuurders tien minuten de tijd om te vertrekken, een wijze raad die de aanwezigen ter harte namen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio