©  REUTERS

Organisatiecomité moet opnieuw 21 positieve coronatests aankondigen

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio heeft zaterdag opnieuw 21 positieve coronatests moeten bekendmaken. De voorbije dagen waren dat er ook al telkens 24 en 27.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Bij de besmettingen die zaterdag werden aangekondigd zaten dit keer geen atleten. Dat was de voorbije dagen telkens wel het geval. De besmettingen van zaterdag werden vastgesteld bij 16 inwoners van Japan en 5 buitenlanders. Geen enkele van hen verbleef in het olympisch dorp.

Het totaal aantal positieve tests sinds de start van de testprocedure op de Spelen op 1 juli bedraagt nu 241. De toename van het aantal coronagevallen op de Spelen loopt parallel met het toenemende aantal nieuwe besmettingen in Japan.

In Tokio werd vrijdag de noodtoestand verlengd tot minstens 31 augustus. Tot dan zijn de openingstijden van bars en restaurants beperkt en mogen ze geen alcohol verkopen. Alle olympische competities in de Japanse hoofdstad vinden zonder publiek plaats.

Japan werd tot dusver veel minder hard getroffen door het coronavirus dan veel andere landen. De vaccinatie verloopt er echter zeer traag.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio