©  Facebook Lierse K.

Lierse tankt vertrouwen in oefenmatch bij FC Eindhoven

Twee weken voor de competitiestart hapte Lierse vertrouwen met een 0-2 oefenzege bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Yvan Yagan en Hakim Abdallah scoorden na rust.

kugu

Coach Tom Van Imschoot kon geen beroep doen op eerste doelman Bernd Brughmans, die herstelt van een operatie aan de vinger. Een trap op de knie hield Joeri Poelmans dan weer van enige activiteit. De jongeren Bekkour en Van Kerckhoven bleven thuis.

De thuisploeg keek al snel tegen een rode kaart aan, nadat Mawouna een vuistslag aan Maes uitdeelde. Beide clubs besloten echter om de partij met elf tegen elf verder te spelen en hielden elkaar in die eerste 45 minuten ook in evenwicht. Lierse dreigde met een schot van Van Acker en ook Laes kreeg de openingsgoal nog aan de voet na knap voorbereidend werk van Stallone Limbombe.

Na de pauze zorgde Lierse wel voor afscheiding. Heel snel al in die tweede periode opende Yagan de score, nadat hij vakkundig naar binnen kneep en raak trof. In de slotfase bracht Abdallah nog zekerheid met een subtiel hakje.

Met een mix van jongens die tegen FC Eindhoven weinig of niet aan de bak kwamen en aangevuld met spelers uit de B-kern oefent Lierse morgen al opnieuw in Oosterwijk tegen Hoogstraten (16u). De generale repetitie in aanloop naar de competitie staat volgende zaterdag op het eigen Lisp (19u) tegen Dender ingepland.

LIERSE K.: De Smet, De Schrijver, Gillekens, Schuermans, Laes, Bitsindou, Van Acker (80’ Swinnen), Maes, Stallone Limbombe, Yagan, Abdallah (80’ De Schryver)

DOELPUNTEN: 46’ Yagan 0-1, 79’ Abdallah 0-2

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.