Deze topsporters en clubs kunnen rekenen op een deeltje van de 1,25 miljoen euro sportsubsidie van Stad Antwerpen

Zeventien sportclubs en veertien individuele atleten krijgen dit jaar een subsidie van het Topsportfonds van Sporting A, goed voor in totaal 1,25 miljoen euro, ofwel 300.000 euro minder dan in 2020. Dat zegt stad Antwerpen vrijdag. Bij de beoordeling van de dossiers werd dit jaar meer rekening gehouden met fanbeleving, communitywerking en return voor de stad.

Bron: BELGA

In totaal 31 aanvragen kregen groen licht van Sporting A, de sportdienst van de stad. “Het sportlandschap is voortdurend in verandering. Slokop bij de clubs is de Antwerps Giants (240.000 euro). Rivalen Beerschot en Antwerp krijgen netjes hetzelfde bedrag (160.000 euro). Ook zwemclub Brabo (140.000 euro) en Antwerp Volleys (120.000 euro) krijgen van de stad een subsidie boven 100.000 euro. Ook Team Antwerp 3x3, het basketteam dat zo succesvol was op de Olympische Spelen, krijgt opnieuw 10.000 euro. Onder meer voor basketclub Gembo en Topjudo Antwerpen zijn er geen subsidies meer.

Ook dit jaar zien we weer nieuwe namen en opkomende sporten die opduiken. Bokser Jack Mulowayi Nsendula, tafeltennisster Margo Degraef, shorttrackster Tinneke den Dulk en oriëntalieloper Yannick Michiels kunnen voor het eerst op subsidie van 2.500 euro rekenen. Olympiërs Matthias Casse en Jaouad Achab kunnen net als vorig jaar rekenen op een bedrag van 5.000 euro

Gymnast Jelle Massart, skiër Sam Maes en de gestopte judoka Dirk Van Tichelt kunnen niet langer op steun van de stad rekenen.

G-sporters

“Met Sporting A willen we de grote diversiteit aan Antwerps topsporttalent koesteren en versterken”, zegt schepen voor Sport Peter Wouters. “Daarnaast blijven we onze G-sporters extra ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat die investeringen hun vruchten zullen afwerpen op de nakende Paralympische Spelen.”

Bij de beoordeling ging de jury aan de slag met het nieuwe ondersteuningsreglement Topsport, waarin aandacht is voor sportieve, organisatorische en financiële ontwikkeling van clubs en sporters. “Net als een bedrijf hebben de topsportclubs en de individuele atleten er alle belang bij om financieel sterk in hun schoenen te staan. Met de toelage uit het Topsportfonds geven we hen graag een financieel duwtje in de rug, maar de afhankelijkheid ervan moet beperkt blijven. Ook aan klantenbinding doen is cruciaal. Wie de banden met de fans aanhaalt en inzet op het creëren van een maatschappelijke meerwaarde voor de buurt en de stad, wordt beloond voor die inspanningen”, zegt Wouters. 

(joro)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio