© Joris Herregods

Nog onduidelijk wanneer vaccinatiecentrum Klein Boom sluit: “Afwachten of er derde prik komt”

Putte, Bonheiden, Heist-op-den-Berg -

Alle inwoners tot twaalf jaar van Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte zijn uitgenodigd voor een coronaprik in het Putse vaccinatiecentrum Klein Boom. Toch is het nog niet duidelijk wanneer het centrum dicht kan. “We wachten af of er een derde boosterprik komt voor bepaalde vaccins”, zegt centrummanager Chris Van Tongelen.

Kristof Van Rompaey

Van de inwoners ouder dan achttien jaar is van de drie gemeenten samen ruim 94% minstens een keer gevaccineerd. Het aantal volledig gevaccineerden klokt af op 49.698 mensen. Deze week vertrokken vijfhonderd uitnodigingen en zo is iedereen tot twaalf jaar nu uitgenodigd. Toch spreekt Chris Van Tongelen zich nog niet uit over een concrete sluitingsdatum.

“De twaalfjarigen die op 10 of 12 augustus worden gevaccineerd, krijgen pas begin september hun tweede prik. Dan worden ook de herkansers nog uitgenodigd: mensen die bij hun eerste uitnodiging niet konden of niet wilden komen. Daar komen nog de mensen bij die er voor hun tweede prik niet waren. Dat in acht genomen, zouden we in theorie tegen half oktober klaar kunnen zijn, maar er gaan steeds meer stemmen op over een derde boosterprik bij bepaalde vaccins.”

De vaccinatiecijfers in Klein Boom op vrijdag 30 juni

De vaccinatiecijfers in Klein Boom op vrijdag 30 juni

 

Mocht blijken dat een derde prik nodig is, dan zal volgens Van Tongelen waarschijnlijk één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone (ELZ) moeten open blijven. “Aangezien wij het enige zijn voor ELZ Bonstato, zal dat in zo‘n geval waarschijnlijk een taak voor ons worden”, stelt hij. “Veel weten we er nog niet over. Pas in de loop van augustus, waarschijnlijk eerder tegen het eind van de maand, zou er meer opheldering komen.”

In het geval van een derde prik zou het vaccinatiecentrum volgens Van Tongelen wel kunnen inkrimpen. “Afhankelijk van wat er tegen dan toegelaten is, zit Klein Boom in principe vanaf eind oktober weer behoorlijk volgeboekt met andere activiteiten”, zegt de centrummanager. “Maar als het uiteindelijk nodig zou zijn, hebben we al wel een oplossing in het achterhoofd.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio