Het Geleg sluit zondag 1 augustus definitief de deuren.

Het Geleg sluit zondag 1 augustus definitief de deuren.© EVDW

Grenswinkel Het Geleg definitief dicht

Zandvliet, Ossendrecht -

Plattelandswinkel Het Geleg is vanaf zondag 1 augustus voor altijd dicht. Het succes speelde Fonie Michielsen en Irmard Van der Poel parten. Toen een van hun dochters besloot af te haken, was de toekomst van Het Geleg bezegeld.

Ossendrecht ligt midden in de Brabantse Wal, een opmerkelijke verhoging in het landschap van wel twintig meter. Dat geeft opportuniteiten aan landbouwers en wijnboeren. Niet moeilijk dat ook veel Vlamingen hun weg naar de Brabantse Wal vinden. Enkele honderden meters over die landsgrens ligt plattelandswinkel Het Geleg. De winkel van Fonnie Michielsens (63 en zijn echtgenote Irmgard Van der Poel (62) gaat definitief dicht.

“Met pijn in het hart. Maar een van mijn dochters besloot een eigen leven uit te bouwen. Dat had een directe invloed op ons familiebedrijf. Omdat we alles in de winkel zelf doen was het onmogelijk om de zaak verder te zetten met een kracht minder. Ik ben ongeveer een half jaar geleden grootmoeder geworden en heb mijn kleinkind nog maar één keer gezien. Dat is geen normaal leven, dus dan maar de stekker er uit trekken”, onderstreept Irmard Van der Poel.

Grenswinkel Het Geleg

Grenswinkel Het Geleg© Evdw

Het nieuws van de sluiting sloeg in als een bom. Niet enkel in Ossendrecht, maar in heel de regio. De landsgrens speelde hierbij geen rol. Klanten kwamen voor een heel groot deel uit ons land. Niet enkel buurgemeentes als Zandvliet of Stabroek leverden veel klanten. Neen, die kwamen uit heel de grensregio. Volgens Maria Slegers uit Kalmthout dankt Het Geleg zijn populariteit over de landsgrens aan zijn kwaliteit. “Alles wordt hier in eigen huis gemaakt en dat proef je! Ook nu koop ik niet enkel voor mezelf, maar ook voor de buren.”

Bijna zeven jaar geleden opende de familie een plattelandswinkel op de boerderij. “Als kleintje moet je jezelf in de markt zetten. Dat kon onder meer dankzij een groot assortiment eigen groentes en fruit en diverse producten uit de onmiddellijke omgeving”, legt Irmard Van der Poel uit.


 

Asperges

De aspergeteelt was altijd een topmoment. “Onze asperges van de Brabantse Wal smaken tegelijkertijd zoet en ziltig. Dat laatste komt omdat het water van de Schelde ooit tot hier kwam. Die typische smaakkenmerken wilden we echt houden. Op de markt waren wij met onze drie hectare een kleine speler. Dat vroeg om een heel andere manier van werken. Kunstmest gebruikten wij nooit. Wij probeerden zo veel mogelijk te telen op smaak en dat lukte”, benadrukt Irmgard. Dat is nu allemaal voorbij. Het Geleg behoort vanaf nu tot de geschiedenis.

.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio