Rudy De Jaeger, gewestelijk kampioen vrij spel en bandstoten. 

Rudy De Jaeger, gewestelijk kampioen vrij spel en bandstoten. © rr

Berlaarse sportkampioenen aan huis gehuldigd

Berlaar -

Geen kampioenenhulde dit jaar en daarom kregen de Berlaarse sportkampioenen hun erepenningen en kampioenentrofeeën aan huis geleverd.

“2020 was een ongewoon jaar op vele vlakken. Niet enkel moesten we zoveel mogelijk in ons kot blijven, ook alle activiteiten en evenementen werden noodgedwongen geannuleerd. Hierdoor viel de Kampioenenhulde in 2020, waar we de sporters van 2019 zouden eren, én in 2021, waar we de sporters van 2020 zouden eren, in het water”, zegt schepen van Sport Nadine Boekaerts (N-VA).

De Berlaarse sportievelingen maakten er duidelijk wel nog het beste van, want in 2019 en 2020 werden er maar liefst 41 Berlaarse sporters kampioen in hun discipline. Er werden ook 12 erepenningen uitgereikt aan sporters met mooie resultaten. Dat gebeurde dus uitzonderlijk bij de sporters thuis. “Hun prestatie verdient immers wel erkenning. Daarom organiseerden we dit jaar een alternatieve hulde”, zegt schepen Boekaerts.

De Trofee voor Sportverdienste en de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie werden uitzonderlijk niet uitgereikt.  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio