Manager Eddy Laeremans neemt op 31 augustus afscheid van ‘zijn’ vaccinatiecentrum De Waai in Geel. 

Manager Eddy Laeremans neemt op 31 augustus afscheid van ‘zijn’ vaccinatiecentrum De Waai in Geel. © Mia Uydens

Vaccinatiecentra Geel en Zoerle-Parwijs sluiten eind augustus

Kempen -

De eerstelijnszone (ELZ) Zuiderkempen heeft besloten om de vaccinatiecentra in Geel en Zoerle-Parwijs (Westerlo) eind augustus al te sluiten. Intussen zijn de Kempense 12-jarigen aan de beurt voor hun eerste prik.

Hans Otten, Tommy Maes, Wouter Adriaensen

In alle zeven Kempense vaccinatiecentra krijgen de 12-jarigen vanaf eind deze of begin volgende week hun eerste inspuiting met het coronavaccin. Intussen kregen 68% (Baarle-Hertog) tot 82% (Grobbendonk en Vorselaar) van alle Kempenaars minstens hun eerste prik. Bij de 18-plussers gaat het om 83% (Baarle-Hertog) tot 95% (Vorselaar).

Vanwege die stevige vooruitgang komt het einde van de vaccinatiecampagne stilaan in zicht. Toch zijn enkel de centra De Waai in Geel en De Zoerla in Zoerle-Parwijs van ELZ Zuiderkempen zo ver dat ze al een exitscenario hebben uitgewerkt. “In augustus plannen we in Geel nog twaalf vaccinatiedagen in, in Zoerle-Parwijs nog acht”, zegt centrummanager Eddy Laeremans van De Waai. “De bedoeling is om onze centra in deze grote vorm eind augustus te sluiten.”

“In welke vorm er dan eventueel nog doorgegaan wordt, moeten we nog bekijken. Dat heeft onder meer te maken met de vraag of er ook nog boostervaccins (een derde vaccin, red.) moeten worden toegediend.” De Waai en De Zoerla zijn niet toevallig twee grote zalen die normaal druk gebruikt worden door verenigingen en voor evenementen.

Kampuitbraak

De aangroei van het aantal coronabesmettingen heeft intussen weer een plateau bereikt: het schommelt al vier dagen rond het gemiddelde van 68 besmettingen per dag. Door de kampuitbraak bij Chiro Berg voert Meerhout (60 positieve tests in de voorbije week) nog altijd het Kempense lijstje aan, voor Hoogstraten (51), Geel (42) en Mol en Turnhout (elk 36). In 15 van de 27 gemeentes lag het besmettingscijfer deze week lager dan de week voordien, in Baarle-Hertog en Vorselaar kwam er zelfs geen enkel coronageval bij. (ho, mto, woad)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio