Het nieuwe multifunctioneel en verstelbaar sportnet. 

Het nieuwe multifunctioneel en verstelbaar sportnet. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Multifunctioneel sportnet op speelterrein Buitengewoon Plekje: “Een Vlaamse primeur”

Sint-Katelijne-Waver -

Op het speelterrein Buitengewoon Plekje in de Valkstraat in Sint-Katelijne-Waver kan je voortaan terecht voor volleybal of badminton. De gemeente plaatste een multifunctioneel en verstelbaar sportnet. Het net is naar verluidt een primeur in Vlaanderen.

De lokale jeugdvereniging Scouts en Gidsen Parsival vroeg in het verleden al om een volleybalnet, maar na onderzoek van de jeugdconsulent en de sport- en gezondheidsadviseur besliste de gemeente uiteindelijk om een multifunctioneel sportnet te plaatsen. Zo’n net is verstelbaar in hoogte en kan gebruikt worden voor verschillende sporten zoals volleybal, badminton of voetbaltennis. 

“Met de installatie van dit net willen we een diversiteit aan spelvormen stimuleren en mensen aanmoedigen om buiten te spelen”, zegt sport- en gezondheidsadviseur Leen Meysmans. “Door te kiezen voor verschillende toestellen of multifunctionele installaties zoals hier, trekken we verschillende groepen jongeren en volwassenen aan.”

“Uit onderzoek blijkt dat kinderen sinds 2008 steeds minder vaak buitenspelen”, zegt burgemeester en schepen van Jeugd en Sport Kristof Sels (N-VA). “Het is dus belangrijk om extra in te zetten op sport en spel in openlucht. Bovendien is de plaatsing van dit multifunctioneel sportnet een primeur voor Vlaanderen. Daar zijn we erg trots op.”  (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio