© Chris Van Rompaey

Alle 12-15-jarigen kregen uitnodiging van vaccinatiecentrum Pallieterland voor coronavaccin

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Vaccinatiecentrum Pallieterland in Lier zette tot nu toe 128.577 vaccins. Alle 12-15-jarigen kregen een uitnodiging om zich te laten vaccineren.

“Meestal is voor de 12-15-jarigen geen e-mailadres bekend bij de overheid, waardoor de uitnodigingen enkel per post komen. Dit kan enkele dagen tot een week duren. Je kan de uitnodiging wel al sneller bekijken door in te loggen op MyHealthViewer.be. Op die manier kan je ook snel je afspraken plannen. Wanneer de tweede prik in september valt, zijn er voldoende vrije momenten voorzien na de schooluren”, benadrukt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

12 tot 15-jarigen moeten toestemming krijgen van een ouder of voogd om gevaccineerd te worden. Gaat een van de ouders of de voogd mee naar het vaccinatiecentrum? Dan geven ze daardoor ook meteen hun toestemming voor de vaccinatie. Wie alleen gaat, heeft een schriftelijke toestemming nodig.

Vaccinatiegraad

In de Eerstelijnszone Pallieterland kreeg bij de 18-64-jarigen 90% minstens één dosis, terwijl ruim 62% volledig gevaccineerd is. Bij de 65-plussers kreeg bijna 96% minstens één dosis, en ruim 94% is volledig gevaccineerd. Wat de volledige bevolking in de ELZ Pallieterland betreft: bijna 77% kreeg minstens één dosis, en 58% is volledig gevaccineerd.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio