Themabeeld. 

Themabeeld. © Gert Cools

Charter maakt fuif organiseren makkelijker voor Putse jeugdbewegingen

Putte -

Om het organiseren van een fuif te stroomlijnen, stelden de gemeente Putte en de lokale jeugdverenigingen samen een fuifcharter op, een ‘levendig document’ dat op vraag van de verenigingen of het lokaal bestuur geëvalueerd en aangepast kan worden.

Kristof Van Rompaey

“Voor onze jeugdverenigingen blijft het organiseren van een fuif een belangrijk deel van hun werking. Met de opbrengst kan de dagelijkse werking vlot verlopen en kunnen kampen georganiseerd worden”, stelt schepen van Jeugd Jeroen De Cuyper (N-VA). “Ook de samenhorigheid die het samen organiseren van een fuif meebrengt, is van groot belang.”

“Extra administratie, geluidshinder, drank, veiligheid: de laatste jaren is het er niet eenvoudiger op geworden”, vult burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) aan. “Dit fuifcharter is opgesteld om de organisatie van een fuif zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Alle nuttige informatie over onder andere de geluidsnormen, sluitingsuren en veiligheid zit erin. De jeugdraad stelde ook een checklist op als handige leidraad. We hopen dat onze jeugd snel weer kan fuiven zoals vroeger en dat dit charter hen daarbij kan helpen.” (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio