Een sfeerbeeld van een verenigingsactiviteit voor de coronacrisis.  

Een sfeerbeeld van een verenigingsactiviteit voor de coronacrisis.  © Tommy Maes

Molse verenigingen krijgen helft meer subsidies voor succesvolle herstart

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol wil lokale verenigingen extra ondersteunen met herstartsubsidies. Concreet krijgen verenigingen de helft meer subsidies bij een succesvolle herstart.

Een tijd geleden hield de gemeente Mol een grote onlinebevraging onder de lokale verenigingen. Uit de 179 ontvangen antwoordformulieren die het gemeentebestuur daarbij ontving, blijkt dat de verenigingen popelen om dit najaar hun werking te herstarten.

Om die herstart succesvol te laten verlopen, plant het gemeentebestuur onder de slagzin ‘MooiMol verenigt’ een aantal initiatieven om de verenigingen daar bij te helpen. Tijdens het afgelopen anderhalf jaar konden verenigingen al rekenen op financiële noodsteun, aanvullend op de reguliere subsidies.

In plaats van noodsubsidies voorziet het gemeentebestuur in een volgende fase ‘herstartsubsidies’. In totaal gaat het om een bijkomend subsidiebedrag van 114.950 euro. Zo wordt de reguliere jaarlijkse werkingssubsidie voor elke vereniging voor de helft verdubbeld. Daarnaast mag elke vereniging voor 15 euro aan promotiemateriaal bestellen op kosten van het gemeentebestuur.

Momenteel werkt het gemeentebestuur aan een nieuw aanbod van aangepaste opleidingen, workshops en infomomenten voor bestuursleden van verenigingen. Met de gloednieuwe verenigingenwebsite ‘MooiMol verenigt’ wil de gemeente ook elke vereniging de kans geveb om zichzelf te presenteren aan het grote publiek. Tenslotte bekijkt het gemeentebestuur nog hoe het aanbod van lokalen en locaties voor verenigingen en de logistieke steun verder kan worden uitgebouwd. (mto )

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio