De renners van de Heistse Pijl gingen de voorbije jaren in Turnhout van start maar het wielercircus verhuist voor de start naar buurgemeente Vosselaar. 

De renners van de Heistse Pijl gingen de voorbije jaren in Turnhout van start maar het wielercircus verhuist voor de start naar buurgemeente Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Antwerpsesteenweg gaat vier uur dicht tijdens Heistse Pijl

Vosselaar, Turnhout, Beerse -

De start van de wielerwedstrijd Heistse Pijl in Vosselaar gaat zaterdag gepaard met ingrijpende verkeersmaatregelen. Zo is een deel van de drukke Antwerpsesteenweg van 10u tot 14u volledig afgesloten voor het verkeer.

Vosselaar is zaterdag de startplaats van de Heistse Pijl, een wielerwedstrijd door de Kempen naar Heist-op-den-Berg. De komst van de wielerploegen met hun teambussen brengt de nodige hinder voor het verkeer met zich mee in Vosselaar. Het meest ingrijpende is de afsluiting van de Antwerpsesteenweg tussen het kruispunt van de Nijverheidsstraat en de Schoolstraat in Vosselaar. Van 10u tot 14u moet het verkeer tussen Turnhout en Beerse een wegomlegging volgen via de Steenweg op Gierle in Turnhout, de E34 en de Gierleseweg in Beerse.

“Enkel het verkeer dat in het centrum van Vosselaar moet zijn, kan nog door”, zegt een woordvoerder bij de politie regio Turnhout. “Een aantal straten in het centrum wordt ook verkeersvrij gemaakt. Het gaat om de Cingel, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Schoolstraat, Remi Lensplein, Pastoor Woestenborghslaan en Tramstraat.” In bepaalde straten in Vosselaar zijn zaterdag tijdelijke parkeerverboden van kracht.

De politie zet extra ploegen in om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden. “Hier en daar plaatsen we mobiele tekstkarren om bestuurders attent te maken op de tijdelijke verkeersmaatregelen”, luidt het bij de politie. “Het wedstrijdparcours loopt door de gemeenten Vosselaar, Beerse, Lille en Kasterlee. Het verkeer kan daar bij de doortocht van de renners tijdelijk worden opgehouden.” (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio