Themabeeld: Beerzelberg in Beerzel (Putte). 

Themabeeld: Beerzelberg in Beerzel (Putte). © Kristof Van Rompaey

Bomenteller houdt nieuwe exemplaren bij in Putte: “10.000 bomen tegen 2024”

Putte -

Aan de gemeentelijke website van Putte is recent een bomenteller toegevoegd. Al wie een of meerdere bomen aanplant of aangeplant heeft sinds 2019, kan dat daar melden. Tegen 2024 zouden er in totaal 10.000 nieuwe bomen in de gemeente moeten staan.

Kristof Van Rompaey

Het lokaal bestuur van Putte engageerde zich in 2020 voor het bomencharter. Het doel is om tegen 2024 met hulp van inwoners, scholen, verenigingen en bedrijven 10.000 nieuwe bomen aan te planten in de gemeente.“Als gemeente kunnen we deze uitdaging niet alleen realiseren. Alle hulp is welkom”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester).

“Er zijn genoeg redenen om ons hiervoor in te zetten”, stelt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA). “Bomen nemen CO₂ op en bieden bescherming tegen de gevolgen van de klimaatopwarming. Ze vormen een lawaaibuffer en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Bovendien bevorderen ze de gezondheid, de natuurbeleving en de biodiversiteit.”

De bomenteller is eenvoudig terug te vinden op de gemeentelijke website. Alle bomen die sinds 1 januari 2019 zijn aangeplant, tellen mee. “Je kunt een aanplanting melden door je online te registreren. Elke boom telt.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio