© ATV

Antwerp haalt Deen Viktor Fischer (ex-Ajax) officieel binnen

Viktor Fischer (27) is officieel een speler van Royal Antwerp FC. De Deen tekende vrijdag een contract voor vier seizoenen op de Bosuil. De linksbuiten, die vijf jaar geleden nog furore maakte bij Ajax, komt over van FC Kopenhagen.

tsfn, dvd

LEES OOK: Brian Priske blij met komst van Fischer: “Een speler voor wie supporters komen kijken”

De 27-jarige Fischer mocht bij FC Kopenhagen – ondanks 29 goals en 44 assists in 120 duels – vertrekken. Fischer, 21-voudig international, is vooral bekend van zijn periode bij Ajax (2012-2016), waar hij 33 keer scoorde in 111 duels en tweemaal kampioen werd. Nadien hoopte hij in het buitenland door te breken, maar bij Mainz en Middlesbrough kon hij zijn stempel niet drukken.

De creatieve rechtspoot keerde dan maar terug naar eigen land en werd met Kopenhagen in 2019 Deens kampioen, maar nu is het tijd voor iets nieuws. De landgenoot van trainer Brian Priske landde donderdag al in België, maar hij moest uiteraard zijn medische tests nog doorkomen vooraleer alles kon worden afgerond.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kopenhagen liet Fischer vertrekken omdat er een aanvaardbare deal voor alle partijen op tafel lag. “Financieel gezien is dit een logische oplossing”, zegt sportief directeur Peter Christiansen, die stelt dat het gemis van Fischer in Kopenhagen groot zal zijn. “Viktor had aanzien op en naast het veld. Hij was een ambassadeur voor de club. Wij, en met ons heel de Super League, zullen hem missen, maar het is tijd om Viktor weer op de wereld los te laten. We hopen dat hij het fantastisch doet bij zijn nieuwe club, de deur hier staat altijd open.”

Ook Fischer zelf nam al tijd om afscheid te nemen van Kopenhagen. “Ik wou dat we meer prijzen hadden gewonnen samen, de rollercoaster die ik beleefde in Kopenhagen was het waard op zoveel meer vlakken dan enkel het sportieve. Ik heb alleen maar liefde voor de club.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC