Retrokoers in hartje Heide  

Retrokoers in hartje Heide  © Erik Vandewalle

Retro- en gentlemenkoers in hartje Heide

Kalmthout -

Heide staat vrijdag 6 augustus weer helemaal in het teken van het wielrennen. Voor de zesde keer mag wielerclub Wieka het evenement organiseren. Volledig coronaproof deze keer. Enkel niet-aangesloten renners kunnen deelnemen. Het begint allemaal met een retrokoers.

Het is opnieuw de retrokoers die het evenement mag openen. Wielrenners rijden in deze koers in outfits uit de jaren 60, 70 of uit een nog vroegere periode 25 keer een omloop van 1,2 km. De jury is zelf ook uitgedost in oude klederdracht. Zo zijn de pastoor en veldwachter meteen herkenbaar. De jury kiest de best verklede deelnemers. De retrokoers start om 17u45.

Nadien volgt een gentlemenkoers. Het startschot klinkt om 19u15 en de wedstrijd voor niet-aangeslotenen gaat over 20 rondes van 3,75 km. De twee wedstrijden beginnen aan de Max Temmerlaan ter hoogte van de kerk. Deelnemers zijn minstens 18 jaar oud. De omloop wordt volledig verkeersvrij gemaakt.

Vzw Wieka doet er alles aan om alles zo veilig mogelijk te houden. Vrijwilligers wijzen bezoekers op de maatregelen. Aan de eet- en drankstanden gelden de regels van de horeca. In de aankomstzone moet een sociale afstand gehouden worden en is een mondmasker verplicht. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio