De voorstelling van de film Belgica vindt op donderdag 5 augustus plaats op een open plek in het bos aan Poeyelheide in Lille. 

De voorstelling van de film Belgica vindt op donderdag 5 augustus plaats op een open plek in het bos aan Poeyelheide in Lille. © RR

Lillenaren mogen gratis film Belgica kijken in een bos

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille nodigt de inwoners op donderdag 5 augustus uit voor een gratis voorstelling van de film Belgica. De toeschouwers bekijken de film in een open plek in het bos aan Poeyelheide.

De gemeente Lille slaat voor de filmvoorstelling in openlucht de handen in mekaar met Bos+, een Vlaamse organisatie die zich inzet voor meer bos in Vlaanderen en in de hele wereld. De initiatiefnemers kiezen bewust voor een open plek in het bos om de film te vertonen. In Lille gebeurt dit op 5 augustus aan Poeyelheide, op het terrein achter de kantine. De voorstelling begint om 21.20u en is gratis, maar de bezoekers moeten zich wel op voorhand inschrijven. De film die getoond wordt heet Belgica en is de vijfde film van Felix Van Groeningen. Het verhaal gaat over twee broers die in Gent een café uitbaten.

“Een film bekijken op een open plek in het bos is een speciale belevenis. Vooral omdat dit ’s avonds plaatsvindt. De vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker en de film begint”, luidt het bij Bos+. De aanwezigen brengen donderdag best ook zelf een dekentje of een stoel mee.(bvdl)

www.bosplus.be/nl/filminhetbos
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio