Een van de twee toestellen staat in de inkomhal. 

Een van de twee toestellen staat in de inkomhal. © rr

Sporthal Rooienberg plaatst twee drinkwatertoestellen

Duffel -

In de Duffelse sporthal Rooienberg staan voortaan twee drinkwatertoestellen. Gedaan dus met waterflessen meezeulen, want er is vanaf nu gratis kraantjeswater ter beschikking voor alle sporters.

Wie een herbruikbare drinkfles mee heeft, kan vanaf nu in de sporthal gratis water tappen. De gemeente liet er twee toestellen installeren. Het eerste staat in de inkomhal, waar ook de buitensporters zoals skaters, basketters en atleten terechtkunnen om hun bussen te vullen. Het tweede vind je in de gang van de kleedkamers. Je kan aan beide toestellen kiezen voor water op kamertemperatuur of koud water.

Afvalberg verminderen

“De gemeente wil op deze manier het drinken van kraantjeswater in herbruikbare drinkflessen promoten. Het kraantjeswater is van perfecte kwaliteit en bovendien verminderen we zo de afvalberg”, zegt schepen van Patrimonium Ann Van Winkel (CD&V).

“De maand juli stond grotendeels in het teken van de sportkampen. De Duffelse sportkampen waren met meer dan zevenhonderd inschrijvingen een schot in de roos. Vanaf augustus start het nieuwe sportseizoen en vliegen heel wat clubs er weer in. Er kan opnieuw onder normale omstandigheden gesport worden. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters. Kleedkamers en douches mogen opnieuw open”, vult burgemeester en schepen van Sport Sofie Joosen (N-VA) aan.  (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio