Hanne Jacobs steunt met haar online winkel het Rode Kruis. 

Hanne Jacobs steunt met haar online winkel het Rode Kruis. © ram

Handressed schenkt winst webshop aan slachtoffers wateroverlast

Hoogstraten -

De 29-jarige Hanne Jacobs startte dit jaar met haar online kledingwinkel Handressed. De beelden van de overstromingen in ons land lieten haar niet onberoerd. Daarom schenkt ze de winst van de kleren die ze tot 14 augustus verkoopt aan de slachtoffers van de ramp.

Ronny van den Ackerveken

De webshop van Hanne ging begin april open. “Ik heb vroeger getwijfeld om mode te studeren, maar het is architectuur geworden”, vertelt Hanne Jacobs. “Het bleef een droom om iets met mode te doen. Dit jaar heb ik besloten om de stap te zetten. Ik toon altijd meerdere mogelijkheden van de kleding die ik verkoop. Mijn moeder en zus zijn mee model voor de foto’s.”

“Met de solidariteitsactie wil ik het de mensen wat gemakkelijker te maken om iets te doneren voor de slachtoffers van de overstromingen”, legt Hanne uit. “Als je er iets voor in de plaats krijgt, ben je wellicht sneller geneigd om een bijdrage te leveren. Alle beetjes helpen. Je nieuwe kledingstuk draagt dan niet alleen een mooie herinnering met zich mee, het geeft de getroffen gezinnen ook een sprankeltje hoop.”

Cadeaubonnen

De winst van alle kleren die Handressed tussen 31 juli en 14 augustus verkoopt via de webshop, schenkt Hanne aan het Rode Kruis. “Het betekent minder omzet voor mijn zaak, maar ik combineer de webshop met een voltijdse job. Van de cadeaubonnen die tot 14 augustus verkocht worden, gaat 25% van het bedrag naar het Rode Kruis. Wie zelf geen kleding nodig heeft, kan dus via een geschenk een bijdrage leveren. Bij het afrekenen van de bestelling, hebben de klanten de mogelijkheid om er een zakje snoep van 2,50 euro bij te doen. Dat bedrag gaat eveneens naar het goede doel”, legt Hanne Jacobs uit.

www.handressed.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio