Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Ook na het weekend nog geen zomerweer: buien en temperaturen rond 20 graden

Vrijdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst kans op lichte regen, later op lokale buien. In de namiddag maar vooral tegen de avond waait de wind vrij hard, met pieken aan zee tot 75 km/u. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

Vrijdagnacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af. De minima liggen tussen 11 en 16 raden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Zaterdag start met wat lichte lokale neerslag en in Hoog-België ook veel lage wolken. Overdag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af met enkele plaatselijke buien en eventueel een donderslag. De maxima liggen tussen 17 tot 22 graden, wat een paar graden te koel is voor de tijd van het jaar. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten.

Buien

Zondagochtend zijn er aan zee al meteen (onweers)buien, maar is het elders nog droog en deels bewolkt. In de loop van de dag verplaatsen die buien, met plaatselijk onweer, zich landinwaarts. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit westelijke richtingen.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig met opklaringen en enkele buien, eventueel met een paar donderslagen. De maxima klimmen niet hoger dan 20 graden. ‘s Ochtends kunnen mistbanken ontstaan.

Ook woensdag en donderdag is er kans op enkele buien en is het relatief fris met maxima rond 20 graden in het centrum.