© ATV

Antwerpse acteur (51) uit jeugdreeksen opgepakt in onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik

Een Vlaamse acteur (51) uit kinderprogramma’s en -films is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik. Het gerecht kwam de man op het spoor na undercoveronderzoek van een Nederlandse journalist, in samenwerking met Het Laatste Nieuws. Het parket is meteen aan de slag gegaan met de informatie. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Bron: BELGA, HLN, VRT

In een gesprek dat gefilmd werd met een verborgen camera door een Nederlandse journalist van het onderzoekscollectief ‘Vrije Vogels’, beweerde de Antwerpse acteur dat hij seks had gehad met vijf of zes jongens van veertien jaar. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

LEES OOK. Dit zijn de onderzoeksjournalisten achter ‘Vrije Vogels’ die Antwerpse acteur ontmaskerden

“Ze waren altijd verlegen. Ze zeiden bijna niets. als ze vaker kwamen, werden ze iets losser. En dan kocht ik daar wel eens onderbroekjes voor”, vertelt de acteur. Dat hij bekend was van jongerenprogramma’s zou geholpen hebben om met hen af te spreken, zei hij. De man zou volgens de Nederlandse journalist zelfs dagelijks te zien zijn op televisie. “Het meest bizarre is dat ik dagelijks naar hem heb zitten kijken op de tv”, zegt de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in de documentaire waarin hij dertig minuten lang de hele zaak analyseert. “Gisteren was ik op TV, maar dat waren uitzendingen van vroeger, van 20 jaar geleden”, zegt de acteur wanneer hij van der Meulen ontmoet in een café.

Acteur voor tientallen producties

De acteur praatte ook over zijn fantasieën over nog veel jongere kinderen. “5 en 6-jarigen vind ik wel al geil, maar wat meer mijn main-crush is, zijn jongens die net gaan puberen. Dus net voor ze in de pubertijd gaan, echt 11 of 12, misschien 10 soms”, zegt de acteur. Zelf ging de acteur ook in op een – valse – uitnodiging om een 10-jarige te zien in een hotelkamer. Tegenover de politie ontkent hij alles en doet hij het af als “grootspraak”.

Het gaat om een Vlaamse acteur van 51 uit Antwerpen. De voorbije twintig jaar speelde hij grote en kleine rollen in tientallen producties van Studio 100, VTM, VRT en Disney. DPG Media zegt de situatie zeer ernstig te nemen en verder te zullen onderzoeken wat het dossier inhoudt om eventueel verdere actie te ondernemen. Momenteel zou er geen samenwerking meer zijn met de acteur, klinkt het.

Niet aangehouden

Vorige week vrijdag werd acteur man opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik, dat het parket van Antwerpen opende na een maandenlange undercoveroperatie van Het Laatste Nieuws. “Na een eerste analyse naar mogelijke strafbare feiten heeft het parket beslist om een onderzoeksrechter te vorderen voor de kwalificatie verkrachting van minderjarigen”, dat bevestigt het parket aan onze redactie.

De onderzoeksrechter heeft op vrijdag 23 juli een huiszoeking bevolen, waarbij onder meer informaticamateriaal in beslag werd genomen. De 51-jarige Antwerpenaar werd daarna een eerste keer verhoord door de lokale recherche van PZ Antwerpen. Na dat verhoor mocht hij beschikken van de onderzoeksrechter. De acteur zelf ontkent de aantijgingen en zegt niet voorgeleid te zijn bij de onderzoeksrechter.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet, waarbij in het strafdossier de elementen à charge en à décharge onderzocht zullen worden en dat onder leiding van de onderzoeksrechter.

Vastgoed

Jobs in de regio