Nieuwe Gans schrapt gansrijden in september  © evdw

Nieuwe Gans schrapt gansrijden tot volgend jaar

Berendrecht -

De Nieuwe Gans schrapt het gansrijden van zaterdag 4 en zondag 5 september. De vereniging mikt nu op begin volgend jaar. Zowel de Lollemannen als de Jonge Ruiters strijden op 26 en 27 februari voor een nieuwe koning.

– Het zit de gansrijders niet mee. Al twee jaar lang wordt het gansrijden afgeschaft of verschoven naar een latere datum. Maar ook die nieuwe datum, het eerste septemberweekend, verdwijnt nu van de kalender.

Roger Dons van de Nieuwe Gans legt uit waarom. “We hebben gevochten tot de laatste snik, maar de huidige coronamaatregelen maken het gansrijden zoals we het gewoon zijn onmogelijk. We willen op een normale manier de gans rijden. Dat wil zeggen dat we de koning uithalen en dan in stoet door het dorp trekken om tenslotte op het Solft te strijden voor de nieuwe titel. Dat kunnen we coronagewijs nooit veilig organiseren. Dan is het beter om te mikken op volgend jaar.”

“Trouwens”, vult Roger Dons nog aan, “wanneer we in september een nieuwe koning hebben, kan die maar enkele maanden genieten van zijn titel. Want er is al een nieuwe datum vastgelegd. In 2022 volgen we de reguliere gansrijderskalender. Dat betekent dat de Lollemannen strijden op zaterdag 26 februari en dat zondag 27 februari de andere aan bod komen.” (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners