Katrien Geuens (links) en de jeugd van het Bike-Inn team.

Katrien Geuens (links) en de jeugd van het Bike-Inn team. © givl

Mountainbikers palmen fort van Kessel in

Nijlen -

Dit weekend wordt het fort van Kessel helemaal ingepalmd door de mountainbikers. Het Bike-Inn team organiseert verschillende wedstrijden op deze mooie locatie en verwacht veel deelnemers en toeschouwers.

Gino Van Looy

“We zijn blij dat we opnieuw ons weekend kunnen organiseren”, vertelt secretaris Katrien Geuens. “Vorig jaar wilden we ook organiseren en was alles zo goed als klaar, maar toen strooide de gouverneur op het laatste moment roet in het eten. We moesten toen drie dagen voor het weekend alles afblazen, dat was wel pijnlijk. Dit jaar zag het er al van in het begin beter uit, hoewel het toch nog even spannend werd. Maar we kunnen nu alles zoals gepland laten doorgaan en dat doet deugd.”

Er staat dan ook veel op het programma. “Vrijdagavond starten we met onze tocht van drie uur. Die kan in ploegverband of solo worden afgelegd. We hebben een veertigtal teams en vijftig solorenners die zich inschreven, dat is een succes. Zaterdagvoormiddag is het dan aan onze jeugd en in de namiddag zijn het de Flanders Series, waarvoor er zelfs renners uit Nederland naar hier komen afgezakt. Op zondag hebben we ’s ochtends de ATB-cross, dat is voor de betere recreant. En in de namiddag is er de open cross en het kampioenschap van Groot-Nijlen. Voor die wedstrijd kan iedereen zich nog inschrijven, de eerste inwoner van Groot-Nijlen die finisht is dan kampioen. Voor die wedstrijd kan men nog ter plaatse inschrijven.”

Mooie locatie

Geuens ziet aan de voorinschrijvingen dat er meer renners gaan meedoen dan andere jaren. “Door de coronacrisis is het seizoen later begonnen en echt iedereen heeft zin om te koersen, dat is volgens mij de verklaring. Bovendien komen heel wat ouders met de mobilhome op vrijdag naar hier omdat hun kinderen zaterdag koersen. Als ze hier dan toch zijn, rijden ze op vrijdag zelf mee. En we hebben natuurlijk die mooie locatie hier, dat trekt aan. Zeker het feit dat we op het fortgebouw zelf mogen fietsen, dat is heel speciaal.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio