Guy Verley van Coated brengt een antivirale en antibacteriële coating aan. 

Guy Verley van Coated brengt een antivirale en antibacteriële coating aan. © rr

Natural Highs garandeert meest hygiënische festivalervaring van het land

Duffel, Hombeek -

Het Duffelse Natural Highs Festival, dat plaatsvindt op zaterdag 4 september, kondigt zichzelf aan als het veiligste festival van België. Coated, een bedrijf uit Hombeek (Mechelen), behandelt er namelijk alle oppervlakten met een antivirale en antibacteriële coating.

Chris Van Rompaey

Vorig jaar stak de coronapandemie stokken in de wielen. Dit jaar slaan de organisatoren terug en daarbij laten ze niets aan het toeval over. “In 2020 was het uiteraard onmogelijk om Natural Highs Festival te laten doorgaan”, zegt organisator Gert Vluymans. “Dit jaar vindt het festival wél plaats. Het zal er iets anders uitzien, maar mensen kunnen zoals steeds rekenen op dezelfde succesformule van een kleinschalig maar kwalitatief festival voor liefhebbers van elektronische muziek.”

“Bovendien kunnen de festivalgangers zonder zorgen de hele dag en nacht feesten. We gaan deze editie immers tot het uiterste om iedereen een veilig en uitermate hygiënisch festival te bezorgen. Waar andere evenementen stoppen, gaan wij nog een stap verder. Hiervoor rekenen we op de expertise van het Hombeekse bedrijf Coated. Deze coatingspecialist zal alle contactoppervlakken op het festival behandelen.”

De bezoekers kunnen zoals steeds rekenen op dezelfde succesformule van een kleinschalig maar kwalitatief festival voor liefhebbers van elektronische muziek. 

De bezoekers kunnen zoals steeds rekenen op dezelfde succesformule van een kleinschalig maar kwalitatief festival voor liefhebbers van elektronische muziek. ©  Natural Highs Festival

Extra barrière

“De coating die we gebruiken op het festival, heeft een antivirale en antibacteriële functie”, verduidelijkt zaakvoerder Guy Verley. “Door dit vooraf aan te brengen op alle contactoppervlakken, zorgen we voor een extra barrière tussen de verschillende desinfectierondes in. Zo kunnen we hygiënestandaarden bereiken die vele malen hoger zijn dan bij de gangbare maatregelen. Daarom kozen ook toprestaurants en vervoermaatschappijen eerder al voor deze oplossing.”

“Natural Highs Festival is een pionier op het vlak van ecologie. Het gaat hier dan ook niet om een chemische toepassing, maar om een biocide die als een spijkerbed op het contactoppervlak ligt”, benadrukt Gert Vluymans. “We brengen dit aan met sprays of doekjes. Wanneer de coatinglaag gedroogd is, trekt ze virussen en bacteriën aan die op het spijkerbed geprikt en gedood worden. In normale omstandigheden blijft dit ongeveer twaalf maanden werkzaam.”

Natural Highs Festival is een pionier op het vlak van ecologie. 

Natural Highs Festival is een pionier op het vlak van ecologie. © Natural Highs Festival

Wie er optreedt op het Natural Highs Festival maakt de organisatie nog niet bekend, maar tickets voor 30 euro per persoon kan je al wel kopen. “En de verkoop loopt als een trein. Bijna de helft van de kaartjes is de deur uit. Het is duidelijk dat de mensen graag iets doen na de coronamiserie. Let wel, we laten maar 1.500 mensen toe dit keer, omdat dan de na te leven coronaregels minder streng zijn. Het festival vindt ook maar op één dag plaats, en niet de gebruikelijke twee dagen”, zegt Gert Vluymans.MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio