© atv

Coolblue opent grootste vestiging van Vlaanderen in Wilrijk

Wilrijk -

Dit najaar opent een winkel op de Boomsesteenweg in Wilrijk die de grootste vestiging van Coolblue in Vlaanderen zal zijn. De online retailer heeft ook fysieke verkooppunten omdat klanten sommige producten, zoals een tv, eerst willen zien. Coolblue neemt vijftien mensen aan voor de nieuwe winkel.

Andreas Rotty

Coolblue sluit de huidige vestiging op de Boomsesteenweg 560 en verhuist nog geen halve kilometer verder naar het nummer 670 in dezelfde straat. Daar heeft Coolblue een oppervlakte van 1.500 vierkante meter, drie keer zo veel. De winkel neemt het pand in waar baby- en kinderkledingzaak Orchestra-Prémaman gevestigd was tot het faillissement vorig jaar.

Daarmee wordt het de grootste winkel in Vlaanderen van het Nederlandse e-commercebedrijf. Er zijn ook nog Coolblue-winkels in Gent, Hasselt en binnenkort in het West-Vlaamse Kuurne. In Brussel is er een nog iets grotere Coolblue dan de toekomstige in Wilrijk, en ook in Zaventem is er een.

Iedereen kent Coolblue nochtans vooral van de online verkoop met leveringen aan huis. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren”, legt CEO Pieter Zwart uit. “Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Binnenkort kan dat ook in onze nieuwe winkel in Wilrijk.”

In een fysiek verkooppunt kunnen klanten van de online retailer de producten eens echt vastpakken. 

In een fysiek verkooppunt kunnen klanten van de online retailer de producten eens echt vastpakken. ©  Coolblue

Er zullen meer dan duizend producten te bekijken zijn. Daarnaast dient het fysieke punt ook voor advies bij aankopen, service na aankoop, reparaties van smartphones, tablets en Apple-accessoires en kunnen er bestellingen worden opgehaald. Rond zulke winkels ziet Coolblue ook dat er online meer verkocht wordt.

De veertig werknemers van de huidige Coolbluewinkel verhuizen mee naar de nieuwe. En er komen vijftien vacatures vrij waarvoor geïnteresseerden nu kunnen solliciteren. Coolblue zoekt onder andere een assistent-shopmanager, verkoopmedewerkers en een coach klantcontact.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio