© Inge Nijs Zoemin

Gemeente doet opmerkelijke oproep: “Vrouwen van Schilde, laat je borsten fotograferen”

Schilde -

De gemeente doet een opmerkelijke oproep naar vrouwen uit Schilde: laat je borsten eens fotograferen. De discrete shoot past binnen een kunstzinnige bewustmakingscampagne met informatieve expositie die het lokaal bestuur in oktober plant.

Dan zal Werf 44 het decor zijn voor een informatieve fototentoonstelling rond borsten en borstkanker. Er worden dus nog vrouwen uit Schilde gezocht die volledig anoniem hun borsten willen laten fotograferen voor deze expositie. Zij kunnen daarmee het voorbeeld volgen van de vrouwelijke schepenen Marian Van Alphen, Kathleen Krekels en Pascale Gielen die vorig jaar niet hun borsten, maar zich wel half bloot, zij het zeker niet vulgair in beeld lieten brengen. Ook die foto kaderde in de campagne om borstkanker te voorkomen. Zowel Krekels als Van Alphen kregen in een vrij recent verleden zelf te maken met borstkanker en genazen gelukkig.

Voor het vervolg van de die campagne worden nu nog modellen uit Schilde gezocht. Ook deze beelden zullen genomen worden door de professionele fotografe Inge Nijs van Zoemin Fotografie in Schoten, die ook al de iconische foto met de ‘blote’ schepen nam. Zij heeft een uitstekende reputatie, pakt het puur, natuurlijk en esthetisch aan, zodat het resultaat gegarandeerd een mooie kunsttentoonstelling wordt. Alle informatie over screening, zelfonderzoek... verweeft de organisatie Think Pink tussen de foto’s tot een mooi geheel. (jaa )

Kandidaten kunnen zich melden bij Inge Nijs van Zoemin Fotografie via Inge@zoemin.be of 0479 56 87 79. Afspraak maken kan via Maak een afspraak

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio